Κυριακή 20 Ιουνίου 2021
x

«ΣΠΑΣΤΗ» ΑΡΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ - ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στο τραπέζι της κυβέρνησης είναι το σενάριο μιας «σπαστής» άρσης κάποιων περιορισμών - Οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά την Τετάρτη.

Tο σχέδιο αποσυμπίεσης της κοινωνίας και της αστυνομίας συζητήθηκε σήμερα στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Εν αναμονή της εξέλιξης της πανδημίας, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση αναζητά το σημείο-κλειδί προκειμένου να ξεκινήσει η «βαλβίδα» εκτόνωσης. Οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μετά την Τετάρτη, οπότε και οι ειδικοί θα έχουν εικόνα για το αν τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι παραμένουν σε υψηλά νούμερα ή παρατηρείται επιπεδοποίηση.  

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, γνωρίζει ότι το lockdown δεν τηρείται στον βαθμό τουλάχιστον που θα έπρεπε και στο πλαίσιο αυτό είναι στο τραπέζι το σενάριο μιας «σπαστής» άρσης κάποιων περιορισμών. Για παράδειγμα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, στις 22 Μαρτίου θα μπορούσε να απελευθερωθούν κάποιες μικρές δραστηριότητες, όπως τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να υπάρξει κάποια χαλάρωση στα SMS με τον κωδικό 6, που αυτή τη στιγμή έχει τον περιορισμό να μη γίνεται χρήση του αυτοκινήτου.

Με τα παρόντα δεδομένα και αν τα κρούσματα είναι αυξημένα τις επόμενες μέρες, είναι δύσκολο το λιανεμπόριο να επαναλειτουργήσει στις 22 Μαρτίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Αν ωστόσο καταγραφεί επιπεδοποίηση των κρουσμάτων, τότε η 29η Μαρτίου είναι πιο πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των καταστημάτων, με τη χρήση του SMS στον νέο πενταψήφιο 13032 είτε με το click away είτε με το click in shop.




A+
A-







ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ