Skip to main content

Ανοίγουμε δρόμους, είπε ο Τσίπρας εγκαινιάζοντας την Κορίνθου - Πατρών

Ο πρωθυπουργός έκοψε την κορδέλα για τον αυτοκινητόδρομο - «Ανοίγει και ο δρόμος να βγούμε από την κρίση και την οικονομική επιτροπεία», υποστήριξε

«Ανοίγουμε δρόμους. Ανοίγει ο δρόμος που περιόριζε τη Δυτική Ελλάδα στην επαφή της με το κέντρο, ανοίγει και ο δρόμος να βγούμε από την κρίση και την οικονομική επιτροπεία», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του κατά την τελετή εγκαινίων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών.

Αυτός είναι ο ισχυρός συμβολισμός των εγκαινίων, είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως σήμερα είναι μέρα χαράς για τη Δυτική Ελλάδα. «Το μήνυμα είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ανέφερε, ακόμη, ότι με την παράδοση του έργου στην κυκλοφορία, η διαδρομή Αθήνα - Πάτρα θα γίνεται σε 1 ώρα και 40 λεπτά και ταυτόχρονα δημιουργούνται νέες προϋποθέσεις ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

Όπως τόνισε, σχεδιάζεται η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας - Πάτρας, που παραμένει ακόμα στις προδιαγραφές του Χαρίλαου Τρικούπη, με την κατασκευή διπλής γραμμής με ηλεκτροκίνηση.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος στην κοινωνική πολιτική για το νομό Αχαΐας και έτσι θα προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία της περιοχής και σε αύξηση των κονδυλίων για τη λειτουργία τους.

Σπίρτζης: Λήγει η απομόνωση της Δυτικής Ελλάδας

Παίρνοντας τον λόγο πριν από τον πρωθυπουργό ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε: «Λήγει η πολυετής απομόνωση της Πάτρας, της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και των Επτανήσων, τελειώνει οριστικά ο οδικός αποκλεισμός, για περισσότερα από δέκα χρόνια, της Πάτρας».

Τόνισε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση ολοκλήρωσε έργα που τα παρέλαβε «τελματωμένα» -όπως είπε- και απάντησε στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης., λέγοντας πως «εμείς παραδίδουμε το έργο στον ελληνικό λαό, με τη δική μας ευγένεια και τον δικό μας πατριωτισμό».

Αμέσως μετά τα εγκαίνια ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης.

Συνάντηση θα έχει και με τους δημάρχους του νομού Αχαΐας με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο.