Skip to main content

Ανοίγουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις για μαθητές-Τι πρέπει να προσέχουν

Πρόκειται για τους μαθητές που προετοιμάζονται για την εξέταση σε αθλήματα για ορισμένα τμήματα στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ανοικτές για τους μαθητές που προετοιμάζονται για να εξεταστούν σε αθλήματα στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων θα είναι από την ερχόμενη Δευτέρα οι αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Συγκεκριμένα από τις 18/5 θα επιτρέπεται η αθλητική προετοιμασία σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις στίβου των υποψήφιων μαθητών/ τριών πανελλαδικών εξετάσεων που εξετάζονται σε αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού και από τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020, σε κολυμβητήρια, για την αθλητική προετοιμασία των υποψηφίων στο αγώνισμα της κολύμβησης.

Πρόκειται για την εξέταση αθλημάτων που προβλέπονται για την εισαγωγή των υποψήφιων μαθητών στις εξής σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης:

Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), Στρατιωτικές Σχολές, Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας και Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. Στο πλαίσιο της ως άνω προετοιμασίας,

Σύμφωνα με τους κανονισμούς στο πλαίσιο μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, κάθε υποψήφιος/α θα πρέπει να προσκομίζει κατά την είσοδό του/ της στην αθλητική εγκατάσταση τα κάτωθι:

  1. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.
  2. Αντίγραφο της Αίτησης/ Δήλωσης Συμμετοχής του/της υποψηφίου/ας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις Λυκείων 2020 για εισαγωγή στις ανωτέρω Σχολές και από την οποία αποδεικνύεται η εξέτασή του/της στα ανωτέρω αγωνίσματα.
  3. Ιατρική βεβαίωση με σφραγίδα και υπογραφή του ιατρού ο οποίος έχει πραγματοποιήσει την κλινική εξέταση του/της υποψηφίου/ας για COVID-19 και ο οποίος θα διατηρεί το αντίστοιχο ιατρικό ιστορικό στο ιατρείο του. Στην περίπτωση όπου υποψήφιοι/ες συνοδεύονται από προπονητή, θα πρέπει να εισέρχονται συγχρόνως στην αθλητική εγκατάσταση και οι προπονητές να φέρουν την αντίστοιχη ιατρική βεβαίωση, ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία.

Οι υποψήφιοι/ες καθώς και οι προπονητές τους θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες ασφαλούς χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων τις οποίες συνέταξε η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και οι οποίες έχουν αναρτηθεί στον ακόλουθο σύνδεσμο, στο πεδίο ενημέρωσης, με θέμα: «Αθλητισμός &  COVID19»: 

https://gga.gov.gr/images/odigies_asfalous_askisis.pdf

καθώς και τις αντίστοιχες οδηγίες των ομοσπονδιών που αφορούν στα αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού και της κολύμβησης και έχουν αναρτηθεί στην ενότητα «Ειδικά πρωτόκολλα αθλημάτων»:

https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

Επισημαίνεται ότι κάθε αθλητική εγκατάσταση ενδεχομένως να θέτει χρονικούς περιορισμούς στη χρήση αυτής για την αθλητική προετοιμασία κάθε υποψηφίου/ας.

Στην περίπτωση αυτή, ο ελάχιστος χρόνος προετοιμασίας συνίσταται να είναι μία ώρα.