Skip to main content

Ανοικοδομείται η Γάζα με τη βοήθεια της Αιγύπτου

Δεκάδες μπουλντόζες, γερανοί και φορτηγά παρατάχθηκαν κατά μήκος των συνόρων προκειμένου να αρχίσουν να εισέρχονται στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Αίγυπτος έστειλε μια αυτοκινητοπομπή μηχανικών και κατασκευαστικού εξοπλισμού στη Γάζα με διαταγή του προέδρου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι προκειμένου να ξεκινήσει η ανοικοδόμηση του θύλακα έπειτα από την πρόσφατη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, μετέδωσε η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση.

Πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση έδειξαν δεκάδες μπουλντόζες, γερανούς και φορτηγά όπου είχε αναρτηθεί η αιγυπτιακή σημαία να παρατάσσονται κατά μήκος των συνόρων προκειμένου να αρχίσουν να εισέρχονται στη Λωρίδα της Γάζας.

Υπενθυμίζεται, Στις 10 Μαΐου ξέσπασε αντιπαράθεση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, την παλαιστινιακή ισλαμική οργάνωση που διοικεί τη Γάζα, η οποία κράτησε 11 ημέρες. Περισσότεροι από 250 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε εκατοντάδες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές. Περισσότερες από 4.000 ρουκέτες, πολλές από τις οποίες αναχαιτίστηκαν από την ισραηλινή αεράμυνα, εκτοξεύθηκαν από μαχητές της Χαμάς σκοτώνοντας 13 ανθρώπους στο Ισραήλ.

Η Αίγυπτος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επίτευξη μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στις δύο πλευρές και έχει πει ότι θα διαθέσει 500 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να χρηματοδοτήσει την ανοικοδόμηση κατεστραμμένων περιοχών στη Γάζα.

Πηγή: ΑΜΠΕ