Skip to main content

Ανοικτές όλες οι κεντρικές οδικές αρτηρίες του Δήμου Δέλτα

Πριν ακόμη επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες και διανεμήθηκε αλάτι.

Σε πλήρη επιχειρησιακή δραστηριότητα βρίσκονται από το πρωί οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας του Δήμου Δέλτα, υπό το συντονισμό του Δημάρχου Ευθυμίου Φωτόπουλου και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Δημήτρη Καμανά.

Πριν ακόμη επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες και διανεμήθηκε αλάτι στις Κοινότητες και στα σχολεία, ενώ οι Υπηρεσίες τέθηκαν σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου χιονιά και παγετού, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Σήμερα, διανεμήθηκε επιπλέον αλάτι στο Αμαξοστάσιο της Ν. Μαγνησίας, στο γήπεδο της Ομόνοιας, στο Μυγδόνειο Αθλητικό Κέντρο της Χαλάστρας, στο Συνεταιρισμό των Κυμίνων και στο κλειστό γυμναστήριο του Καλοχωρίου.

Με το ξεκίνημα της χιονόπτωσης οι αλατιέρες και τα μηχανήματα του Δήμου βρέθηκαν στους δρόμους και έριξαν αλάτι σε όλες τις κεντρικές αρτηρίες, στις λεωφορειογραμμές, στις εισόδους και εξόδους των οικισμών. Σε διαρκή συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έμειναν ανοιχτοί οι κόμβοι από και προς την Εγνατία Οδό.

«Ήταν μια δύσκολη μέρα. Πιο οργανωμένοι από κάθε άλλη φορά, καταφέραμε να ελέγξουμε την κατάσταση παρά τη σφοδρή χιονόπτωση. Είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε εδώ, μαζί με τους εργαζόμενους στο Δήμο, τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των Κοινοτήτων,  όλη τη νύχτα για να κρατήσουμε τους δρόμους ανοιχτούς και για να μην κινδυνεύσει κανένας πολίτης. Υπάρχει επάρκεια αλατιού και δώσαμε τη δυνατότητα και στους πολίτες να προμηθεύονται μικρές ποσότητες για να κρατήσουν καθαρά τα επικίνδυνα σημεία μπροστά από τα σπίτια και τα μαγαζιά τους. Τα τηλέφωνα 2310796117 και 2310795892 είναι στη διάθεση των πολιτών διαρκώς και θα είναι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος.

Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας του Δήμου εξακολουθούν να βρίσκονται σε επιφυλακή και συνεχίζουν να επιχειρούν λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης και ενόψει πιθανού παγετού.

Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας θα συνεχίσει να λειτουργεί σε 24ωρη βάση η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δέλτα και οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2310796117 και 2310795892 ή να επικοινωνούν με τους κατά τόπους προέδρους των Κοινοτήτων για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Επίσης, σε περίπτωση που κάποιοι δημότες αντιμετωπίζουν προβλήματα θέρμανσης, μπορεί να φιλοξενηθούν στα δημοτικά γυμναστήρια των Κοινοτήτων και στα ΚΑΠΗ σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Δέλτα.