Skip to main content

Ανοικτή πρόσκληση σε θεατρικές ομάδες από το Δη.Πε.Θέατρο Κοζάνης

Η πρόταση απευθύνεται σε επαγγελματικές θεατρικές ομάδες με ενεργή παρουσία στο χώρο των παραστατικών τεχνών την τελευταία 3ετία

Το Δη.Πε.Θέατρο Κοζάνης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του, Λευτέρης Γιοβανίδης απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε θεατρικές ομάδες για τη δημιουργία μιας θεατρικής παραγωγής ή project παραστατικών τεχνών. Βασική προϋπόθεση είναι η ομάδα να συνεργαστεί και να αλληλοεπιδράσει με τις τοπικές δυνάμεις της πόλης της Κοζάνης, στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής έρευνας που η ίδια η ομάδα θα πραγματοποιήσει κατά τη φάση προετοιμασίας.

Θέμα: 50 χρόνια από την προσεδάφιση του ανθρώπου στην Σελήνη, (20 Ιουλίου 1969).

Περίοδος:
Η έρευνα και προετοιμασία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εξ 'ολοκλήρου στην Κοζάνη, από 1 Ιουνίου έως 19 Ιουλίου 2019. Στις 20 Ιουλίου, στο πλαίσιο της επετείου των 50 χρόνων από την προσεδάφιση του ανθρώπου στη Σελήνη, η θεατρική παραγωγή ή project θα παρουσιαστεί σε χώρο της πόλης ή της ευρύτερης περιοχής Κοζάνης, όπως αυτός θα επιλεγεί από την φιλοξενούμενη καλλιτεχνική ομάδα. Η παρουσίαση θα επαναληφθεί το φθινόπωρο, και συγκεκριμένα το μήνα Σεπτέμβριο, κατόπιν κοινής συνεννόησης με το Δη.Πε.Θέατρο Κοζάνης.

Η πρόταση απευθύνεται σε επαγγελματικές θεατρικές ομάδες με ενεργή παρουσία στο χώρο των παραστατικών τεχνών την τελευταία 3ετία. H ομάδα που θα επιλεχθεί να φιλοξενηθεί δε θα πρέπει να ξεπερνά τον αριθμό των 4 ατόμων συνολικά, συμπεριλαμβανομένων όλων των συντελεστών της προτεινόμενης παραγωγής.

Το ΔΗ.ΠΕ.Θέατρο Κοζάνης προσφέρει:
- φιλοξενία (οικεία με 4 ανεξάρτητα δωμάτια και κοινόχρηστη κουζίνα)
- ένα γεύμα ημερησίως/ συντελεστή
- χρήση των εγκαταστάσεων του Δη.Πε.Θεάτρου για πρόβες
- οικονομική ενίσχυση της παραγωγής με 1000 ευρώ
- τεχνική υποστήριξη με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τεχνικό προσωπικό.
- κάλυψη των εξόδων μετακίνησης από την έδρα της ομάδας στην πόλης της Κοζάνης.

Απαραίτητα κάθε ομάδα να μας στείλει:
- βιογραφικό της ομάδας
- βιογραφικά των μελών της ομάδας
- φωτογραφικό υλικό από προηγούμενες παραγωγές της ομάδας
- οπτικοακουστικό υλικό από προηγούμενες παραγωγές της ομάδας (εφόσον υπάρχει)
-συνοπτική περιγραφή του προτεινόμενου project (έως 300 λέξεις)

Η αποστολή των προτάσεων πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέχρι και τις 14 Απριλίου 2019 στη διεύθυνση: marketing@dipethekozanis.gr
Υπεύθυνη παραγωγής: Καληάνθη Βογδοπούλου