Skip to main content

Τσίπρας: Αρκετές πιθανότητες να γίνουν οι εκλογές Οκτώβριο του 2019

Στόχος είναι οι βουλευτικές εκλογές να γίνουν στην ώρα τους, ωστόσο πως «αυτό θα κριθεί από το πώς θα πάνε τα πράγματα», είπε ο πρωθυπουργός.

Ανοικτό το ενδεχόμενο να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές άφησε για πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (δείτε εδώ).

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για το αν σκέπτεται τετραπλές κάλπες τον Μάιο, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «ο βασικός του στόχος» είναι οι βουλευτικές εκλογές να γίνουν στην ώρα τους, τον Οκτώβριο του 2019, προσέθεσε ωστόσο πως «αυτό θα κριθεί από το πώς θα πάνε τα πράγματα το επόμενο διάστημα». Η φράση του χαρακτηριστικά ήταν: «η βασική μου στρατηγική επιλογή είναι να πάμε σε εκλογές στο τέλος της 4ετους θητείας. Αυτό θα επιδιώξω και πιστεύω ότι έχει αρκετές πιθανότητες να συμβεί. Η πολιτική σταθερότητα είναι προϋπόθεση για να πάει καλύτερα η οικονομία. Θα είναι συλλογική και όχι μόνο προσωπική επιτυχία να γίνουμε η πρώτη κυβέρνηση που θα κλείσει τον κύκλο της και τη συνταγματική επιταγή».

Τόνισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές. «Το βασικό δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι αν η χώρα θα συνεχίσει την πορεία της μπροστά ή θα γυρίσει πίσω στις σπατάλες και τη διαπλοκή», υπογράμμισε.

Παράλληλα αναφερόμενος στις ευρωπαϊκές εκλογές υπογράμμισε πως αυτές «θα δώσουν τη δυνατότητα να αποκατασταθεί η πραγματική εικόνα την οποία παραμορφώνουν οι δημοσκοπικές εταιρείες και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά».