Skip to main content

ΑΝΥΠΟΙΚ: Η ΔΕΗ δεν εξαγόρασε την σκοπιανή EDS με απόφαση Χουλιαράκη

Το γραφείο Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών τονίζει πως τέτοιες αποφάσεις δεν ανήκουν στις αρμοδιότητες του υπουργού.

Απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ, Γιάννη Μανιάτη και των σχετικών δημοσιευμάτων, για την εξαγορά της σκοπιανής εταιρείας ενέργειας EDS από τη ΔΕΗ με απόφαση Χουλιαράκη, δίνει το γραφείο Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Σε σχετική ανακοίνωση το ΑΝΥΠΟΙΚ αναφέρει πως η απόφαση εξαγοράς της εν λόγω εταιρείας δεν ελήφθη και δεν θα μπορούσε να έχει ληφθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, «παρά τις ψευδείς και κακόβουλες δηλώσεις του κ. Μανιάτη», καθώς κατά κανένα τρόπο δεν εμπίπτει στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του.

«Όπως είναι γνωστό, ο κ. Χουλιαράκης είναι πολιτικός προϊστάμενος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και, κατά συνέπεια, οι αρμοδιότητές του αφορούν τα δημόσια οικονομικά, τον προϋπολογισμό και το δημόσιο χρέος» σημειώνει το υπουργείο.

«Όπως άλλωστε αναφέρει και η ίδια, στο από 9/10/2018 Δελτίο Τύπου, η απόφαση εξαγοράς ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, το οποίο είναι και το αρμόδιο όργανο για τη διοίκηση της εταιρείας και τη διαχείριση της περιουσίας της, σύμφωνα με τις γενικές αρχές του εταιρικού δικαίου» καταλήγει η ανακοίνωση.