Skip to main content

Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί των εργαζομένων λέει η διοίκηση του Αγίου Δημητρίου

Απάντηση στο Σωματείο Εργαζομένων δίνει η διοίκηση του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος, τονίζοντας πως τηρούνται τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια όλων.

Τους ισχυρισμούς του Σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος περί έλλειψης αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια ασθενών και προσωπικού αντικρούει η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος σημειώνοντας πως το Σωματείο «προσπαθώντας να προβληθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εκμεταλλεύεται ακόμα και την τρέχουσα υγειονομική κρίση».

Δείτε - Κορωνοϊός-Θεσσαλονίκη: «Οι νοσηλευτές του Αγ.Δημητρίου πλένουν σπίτι τις στολές»

Η διοίκηση αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση πως βασική προτεραιότητα είναι η ασφάλεια του προσωπικού, τονίζοντας ότι το νοσοκομείο «διαθέτει πλύντες και πλυντήρια/ στεγνωτήρια για την πλύση στολών και ιματισμού κι επιπλέον βρίσκεται σε ισχύ ετήσια σύμβαση για την κάλυψη επιπλέον αναγκών πλύσης».

Παράλληλα, επισημαίνεται πως «σε καμιά περίπτωση δεν έχει μείνει ασθενής αβοήθητος στο νοσοκομείο, όπου η παροχή ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας είναι άμεση και ανθρώπινη και όπου το σύνολο του προσωπικού παρέχει υπηρεσίες καθημερινά με αυταπάρνηση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης:

«Σχετικά με τα αναφερόμενα στη σημερινή εμφάνιση του εργασιακού σωματείου του νοσοκομείου σε τηλεοπτική εκπομπή και σε σχετικά δημοσιεύματα προηγούμενων ημερών, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Βασική προτεραιότητα της διοίκησης αποτελεί η ασφάλεια του προσωπικού. Το νοσοκομείο μας διαθέτει πλύντες και πλυντήρια/ στεγνωτήρια για την πλύση στολών και ιματισμού κι επιπλέον βρίσκεται σε ισχύ ετήσια σύμβαση για την κάλυψη επιπλέον αναγκών πλύσης. Η επάρκεια του συστήματος αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι κατά διαστήματα το νοσοκομείο μας έχει εξυπηρετήσει και τις ανάγκες πλύσης ιματισμού και άλλων δομών. Ο ισχυρισμός του σωματείου ότι οι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν οι ίδιοι την πλύση των στολών τους κατ’ οίκον, σε καμιά περίπτωση δεν οφείλεται σε αδυναμία πλύσης των στολών αυτών στα πλυντήρια/ στεγνωτήρια του νοσοκομείου.

Σχετικά με την επάρκεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση της 3ης Υπε έχουν ανταποκριθεί πλήρως σε όλα τα σχετικά αιτήματα του νοσοκομείου ώστε να προσφέρεται στους ασθενείς που νοσούν από COVID-19 η απαραίτητη φροντίδα. Διενεργούνται επίσης καθημερινά τεστ COVID στο προσωπικό, υπάρχει επάρκεια ειδών ΜΑΠ και επιτηρείται συνεχώς η χρήση τους για την πρόληψη της ενδονοσοκομειακής διασποράς. Όσον αφορά τον ιματισμό του προσωπικού, προγραμματίζεται και υλοποιείται τμηματική ανανέωσή του κάθε χρόνο. Επίσης, σε καμιά περίπτωση δεν έχει μείνει ασθενής «αβοήθητος» στο νοσοκομείο μας, όπου η παροχή ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας είναι άμεση και ανθρώπινη και όπου το σύνολο του προσωπικού παρέχει υπηρεσίες καθημερινά με αυταπάρνηση!

Ειδικότερα όσον αφορά το θέμα του μη επεμβατικού αερισμού βαρέως πασχόντων ασθενών, στο νοσοκομείο μας έχουν ήδη διατεθεί από το Υπουργείο Υγείας 10 συσκευές πνευμονικής αναζωογόνησης BiPap οι οποίες χρησιμοποιούνται εναλλακτικά με τις συσκευές High Flow. Σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ιατρών του νοσοκομείου μας, αν και οι συσκευές High Flow είναι πιο εύκολα ανεκτές από τους ασθενείς, εντούτοις η ταυτόχρονη χρήση μεγάλου αριθμού αυτών επιβαρύνει δυσανάλογα το δίκτυο αερίων και για το λόγο αυτό προκρίνεται η χρήση των συσκευών BiPap που ήδη διαθέτει το νοσοκομείο. Παρόλα αυτά, το νοσοκομείο βρίσκεται σε διαδικασία προμήθειας συσκευών High Flow στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου «Ο Άγιος Δημήτριος», προσπαθώντας να προβληθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εκμεταλλεύεται ακόμα και την τρέχουσα υγειονομική κρίση προβάλλοντας ανυπόστατους ισχυρισμούς. Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα, η σύμπνοια και η συνεργασία αποτελούν ηθική υποχρέωση όλων.

Η Αναπληρώτρια Διοικήτρια

Βασιλική Τραούδα».