Skip to main content

Ο Τσακαλώτος καθησυχάζει τους εταίρους για τις εξαγγελίες Τσίπρα

Εκπρόσωποι των θεσμών, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup, φέρεται να ρώτησαν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Ανησυχίες αναφορικά με τις επικείμενες εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού στην 83η ΔΕΘ φέρεται πως έχουν οι εταίροι, όπως φάνηκε στο Eurogroup της Παρασκευής στη Βιέννη.

Αν και η Ελλάδα δεν απασχόλησε το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, στο περιθώριο της συνεδρίασης εκπρόσωποι των θεσμών προσέγγισαν τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο για να ενημερωθούν για τις ανακοινώσεις Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.  «Μην ανησυχείτε, δεν θα είναι τίποτε ανησυχητικό» φέρεται να απάντησε ο κ. Τσακαλώτος.

Πάντως, σύμφωνα πάντα με το κανάλι, ευρωπαίοι αξιωματούχοι σχολίαζαν αρνητικά την προοπτική της αναδίπλωσης της κυβέρνησης στο θέμα των περικοπών των συντάξεων. «Αυτά που έχουν συμφωνηθεί, έχουν συμφωνηθεί. Είναι θέμα εμπιστοσύνης να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Εφόσον έχετε αποφασίσει ένα πακέτο μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους, αυτό το πακέτο μέτρων δεν μπορεί να αλλάξει» έλεγαν χαρακτηριστικά οι κοινοτικοί αξιωματούχοι στον κ. Τσακαλώτο.

Το θέμα θα τεθεί επί τάπητος τη Δεύτερα, οπότε και έρχονται στην Αθήνα οι θεσμοί.