Skip to main content

Φόβοι ότι πάρτι στη Χαλκιδική έγινε εστία μετάδοσης κορωνοϊού

Επιβεβαιωμένα κρούσματα μετά το πάρτι με δημοφιλή καλλιτέχνη που διοργανώθηκε σε beach bar της Χαλκιδικής, όπου και επικράτησε κοσμοσυρροή νέων

Έντονη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες μέρες ότι πάρτι με δημοφιλή τραγουδιστή στη Χαλκιδική, όπου παρατηρήθηκε κοσμοσυρροή νέων ανθρώπων και δεν τηρήθηκαν μέτρα και αποστάσεις, έχει εξελιχθεί σε εστία κορωνοϊού.

Ειδικότερα, το πάρτι-συναυλία διοργανώθηκε σε beach bar της Χαλκιδικής στις αρχές Αυγούστου, πριν ακόμη ληφθούν τα μέτρα για το κλείσιμο των χώρων διασκέδασης στις 12 τα μεσάνυχτα. Παρά τις συστάσεις των αρχών για τήρηση όσο το δυνατόν των προβλεπόμενων αποστάσεων, στο μαγαζί επικράτησε συνωστισμός.

Σύμφωνα με καταγγελία στη Voria.gr, μετά το πάρτι εργαζόμενοι στην επιχείρηση βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ωστόσο - σύμφωνα με την ίδια καταγγελία - η διεύθυνση του καταστήματος πίεσε το προσωπικό να κρατήσει σιγή ιχθύος για τις μολύνσεις.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Voria.gr, τουλάχιστον δύο άτομα που παρευρέθησαν στο πάρτι ως πελάτες διαγνώσθηκαν με κορωνοϊό έπειτα από τεστ που έκαναν μετά από λίγες ημέρες.

Η Χαλκιδική πάντως από την 1η έως και την 11η Αυγούστου καταγράφει συνολικά 80 κρούσματα, το μεγαλύτερο ποσοστό εκ των οποίων εντοπίστηκε σε εργοστάσιο ελαιουργίας, ενώ μία ακόμη εστία διασποράς στην περιοχή αποτέλεσε βάπτιση.