Skip to main content

Ανησυχία για τα «ορφανά» κρούσματα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Ο Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης εξέφρασε την ανησυχία του για τα «ορφανά» κρούσματα κορωνοϊού

Την ανησυχία του για τα «ορφανά» κρούσματα κορωνοϊού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο Επίκουρος Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τόνισε χαρακτηριστικά ότι «σε αυτή τη φάση βλέπουμε μια ήπια κινητική ορφανών κρουσμάτων. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο, είναι αυτά που βλέπουμε στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δεν είναι προς το παρόν μεγάλος ο αριθμός, είναι ήπιος».

«Αυτό μας βάζει σε μια κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης. Νομίζω ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα για αυστηρότερη επιτήρηση των ήδη υπαρχόντων συστάσεων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», τόνισε.

Διαβάστε: Μητσοτάκης - Έλεγχοι χωρίς εκπτώσεις - Έμφαση σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα

Σημειώνεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 27 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Τα 4 εξ αυτών εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Από τα 27 νέα κρούσματα τα οκτώ ήταν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής και τα πέντε στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε: Ο χάρτης του κορωνοϊού στην Ελλάδα- Πέντε νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη