Skip to main content

Ανησυχία για τα πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές για τα πρόσφατα κρούσματα κορωνοϊού στην Κοζάνη - Νοσηλεία και για τη σύζυγο του 66χρονου

Πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο διήμερο στην Κοζάνη και έχουν σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για δύο στρατιωτικούς, έναν ακόμη άνδρα και ένα ζευγάρι που επέστρεψε οδικώς από την Τσεχία, ενώ είχε ταξιδέψει και στην Αγγλία.

Ο άνδρας, τελευταίο επιβεβαιωμένο κρούσμα, μετέβη στη γενέτειρά του, σε χωριό της Κοζάνης, από την Πρέβεζα. Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε επίσης στρατιωτικός κατά τη διάρκεια προεγχειρητικού ελέγχου στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια διεγνώσθη θετικός και ο στρατιωτικός γιατρός που τον εξέτασε. Είναι ασυμπτωματικοί και βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Όσον αφορά στο ζευγάρι που είχε ταξιδέψει στην Τσεχία, ο 66χρονος άνδρας νοσηλεύεται στο «Μποδοσάκειο» Πτολεμαΐδας, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ η σύζυγός του εμφανίζει συμπτώματα, αλλά ήπια. Σύμφωνα με το Kozanimedia, αρχικά αποφασίστηκε να μείνει σε καραντίνα στο σπίτι τους, αλλά κρίθηκε πως θα ήταν καλύτερο να νοσηλευτεί και εκείνη στο θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου.

Έχουν ξεκινήσει οι ιχνηλατήσεις στο περιβάλλον τους, καθώς και οι δύο έσπασαν την καραντίνα στην οποία έπρεπε να παραμείνουν όταν επέστρεψαν από το εξωτερικό.