Skip to main content

Ανησυχία Κικίλια για τη Θεσσαλονίκη-Μεταβαίνει στη Βόρεια Ελλάδα ο Χαρδαλιάς

Ο υπουργός Υγείας κατά την εισήγησή του εφίστησε την προσοχή στους πολίτες τις επόμενες εβδομάδες ώστε να αντέξει το Σύστημα Υγείας.

Δεν έκρυψε την ανησυχία του για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του ιού στη χώρα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά για τη Θεσσαλονίκη που κατέγραψε 499 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο «μας ανησυχεί, έχω ζητήσει από τον κ. Χαρδαλιά να επισκεφθεί τη Βόρεια Ελλάδα».

Ο υπουργός Υγείας εφίστησε την προσοχή στους πολίτες τις επόμενες εβδομάδες ώστε να αντέξει το Σύστημα Υγείας.

«Προσοχή ό,τι και αν κάνετε, όπου και αν πάτε, όπως και αν κινηθείτε να είναι με μάσκα , αποστάσεις και αντισηπτικό», αφού όπως είπε οι μεταλλάξεις του ιού είναι πιο μεταδοτικές.

«Πρέπει να παραμερίσουμε την κούρασή μας, ενόψει του κινδύνου της απώλεις ζωών των αγαπημένων μας ανθρώπων», σημείωσε ο υπουργός Υγείας

Μάλιστα ξεκαθάρισε πως εάν επεκτείνουμε τις μαζώξεις σε σπίτια τίθεται  σε κίνδυνο η  υγεία των γονιών μας, των παππούδων μας κτλ.

Παράλληλα ανακοίνωσε τη μετατροπή του Θριασίου στην Αττική σε covid only με 130 κλίνες και 33 ΜΕΘ με τη δυνατότητα ανάπτυξης έως 180 κλίνες.