Skip to main content

Ανήσυχος ο Τζόνσον σε συνομιλία με Ερντογάν για την Ανατολική Μεσόγειο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός καλοσώρισε την είδηση ότι Αθήνα και Άγκυρα συμφώνησαν να επανεκκινήσουν τις διερευνητικές συνομιλίες.

Ανησυχία για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον αργά το βράδυ της Δευτέρας σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, συνέχισε καλωσορίζοντας την είδηση ότι Αθήνα και Άγκυρα συμφώνησαν να επανεκκινήσουν τις διερευνητικές συνομιλίες.

«Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για την πρόσφατη ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Τόνισε την ανάγκη για ηρεμία και χαιρέτισε την είδηση ότι Τουρκία και Ελλάδα συμφώνησαν σε συνομιλίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν Μπόρις Τζόνσον και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ότι η Τουρκία και η Βρετανία έχουν αμοιβαίο συμφέρον να επιδεικνύουν μια ισορροπημένη, αμερόληπτη στάση στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, να στηρίζουν τον διάλογο και τη συνεργασία.