Skip to main content

Ανησυχούν για τους δύο στρατιωτικούς οι Έλληνες δικηγόροι

Ο χρόνος περνά και οι δύο στρατιώτες παραμένουν κρατούμενοι, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, σημειώνουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι.

Έντονη ανησυχία προκαλεί η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στις φυλακές της Ανδριανούπολης στους Έλληνες δικηγόρους.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος επισημαίνει ότι ο χρόνος περνά και οι δύο στρατιώτες παραμένουν κρατούμενοι, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

«Η κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία, με συχνές τις καταδίκες από το ΕΔΔΑ για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απροκάλυπτες παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης, δημιουργούν εύλογες επιφυλάξεις για την εξέλιξη της υπόθεσης. Ήδη, οι Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, το δικηγορικό σώμα παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης και βρίσκεται σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές ενώ έχει ενημερώσει σχετικά το Συμβούλιο Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης από το οποίο έχει ζητήσει παρέμβαση για την τήρηση των δικαιοκρατικών εγγυήσεων που κατοχυρώνει το διεθνές δίκαιο, καθώς και αποστολή παρατηρητών στη σχετική δικαστική διαδικασία