Skip to main content

Ανησυχεί ο ΣΘΕΒ για την απεργία των τελωνειακών

Ανησυχία και δυσαρέσκεια για την απόφαση των τελωνειακών υπαλλήλων να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εκφράζει η διοίκηση του ΣΘΕΒ, με επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντί
Μετά την εξαγγελία των τελωνειακών υπαλλήλων για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, από αύριο Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου ως και τις 24 Φεβρουαρίου με τρεις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις,  η διοίκηση του ΣΘΕΒ απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου με την οποία εκφράζει την ανησυχία και συνάμα δυσαρέσκεια των επιχειρήσεων μελών του, για την επερχόμενη κατάσταση.

«Η απεργία αυτή», αναφέρει η επιστολή του ΣΘΕΒ, «έρχεται να επιφορτίσει το ήδη επιβαρημένο επιχειρηματικό περιβάλλον από την οικονομική κρίση, τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών αλλά και το πρόβλημα των  Τεμπών στο εθνικό οδικό δίκτυο, προκαλώντας σημαντικό πλήγμα στην ομαλή εξαγωγική δραστηριότητα των επιχειρήσεων, στην τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα, πρώτες ύλες και εμπορεύματα, αλλά και στο διεθνές κύρος της χώρας μας». Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ζητά την αντιμετώπιση μέσω διάλογου, των προβλημάτων των απεργών, το συντομότερο δυνατόν, ώστε να διασφαλιστεί η ελεύθερη διακίνηση προϊόντων και ανθρώπων για το συμφέρον τόσο των επιχειρήσεων όσο και της χώρας.