Skip to main content

Ανησυχία στο στρατόπεδο Γκιουλέκα

Ανησυχία επικρατεί στο επιτελείο του Κώστα Γκιουλέκα, καθώς τα μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών δείχνουν την ψαλίδα μεταξύ του ιδίου και του Γ. Μπουτάρη να κλείνει.
Της Χρύσας Κυριακού

Ανησυχία επικρατεί στο επιτελείο του Κώστα Γκιουλέκα, καθώς τα μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών δείχνουν την ψαλίδα μεταξύ του ιδίου και του Γιάννη Μπουτάρη να κλείνει. Ο «εκλεκτός» του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, δείχνει να ανεβάζει τα ποσοστά του, με τον Κώστα Γκιουλέκα να προηγείται με μικρή διαφορά. Οι προηγούμενες δημοσκοπήσεις έδειχναν μια υπεροχή του «εκλεκτού» της ΝΔ, ωστόσο η υπεροχή αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνει πλέον να κατεβαίνει και να μην ξεπερνά τις 2 μονάδες.

Μάλιστα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πολύ μεγάλο το ποσοστό συσπείρωσης στο κόμμα της ΝΔ σε αντίθεση με το κυβερνών κόμμα. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό η μάχη του δημαρχιακού θώκου Θεσσαλονίκης να κριθεί στη δεύτερη Κυριακή, όπου τότε είναι πολύ πιθανό ο κ. Μπουτάρης να καταφέρει να συσπειρώσει περισσότερο το ΠΑΣΟΚ και να μπορέσει να κερδίσει το δήμο, φέρνοντας την αλλαγή μετά από πολλά χρόνια.

Επιτυχημένη εκδήλωση με… φάουλ

Χθες, ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας», μιλώντας ενώπιον εκατοντάδων μελών και φίλων της δημοτικής κίνησης και παρουσία κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών στελεχών από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς κάλεσε τους Θεσσαλονικείς «ασχέτως κομματικής ένταξης» να ψηφίσουν την «Πρωτοβουλία» και να συμβάλουν στη μεγάλη ανατροπή για το δήμο, που επί χρόνια πρωταγωνιστεί η Νέα Δημοκρατία.

Για τους περισσότερους η χθεσινή εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη. Ωστόσο, ο παρορμητισμός του Γ. Μπουτάρη τον οδήγησε σε… φάουλ, όταν πρότεινε η δημοτική τηλεόραση TV100 να συμπεριλάβει στο πρόγραμμά της ξεχωριστή ζώνη πορνό. Η πρόταση αυτή του κ. Μπουτάρη έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ το επιτελείο του προσπαθεί να το μαζέψει όπως μπορεί.