Skip to main content

Άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το Ειδικό Σχολείο Λαγκαδά

Ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες προετοιμασίες στους διαρρυθμισμένους και εξοπλισμένους χώρους του Ειδικού Σχολείου Λαγκαδά.

Μετά από πολύχρονη καθυστέρηση το Ειδικό Σχολείο Λαγκαδά (Λοφίσκου) άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους πρώτους μαθητές και μαθήτριές του, δίνοντας σάρκα και οστά σε ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η υποδοχή των παιδιών στο νέο τους σπίτι αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών που κατέβαλε η νέα διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά ώστε να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο και δυσκολία και να λειτουργήσει κανονικά από αυτή τη σχολική χρονιά.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης, δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση από το να βλέπεις τις προσπάθειες να αποδίδουν καρπούς. «Υποστηρίξαμε με κάθε δυνατό τρόπο τη λειτουργία του σχολείου, ξεπεράσαμε σημαντικές γραφειοκρατικές διαδικασίες και άλλα κωλύματα και μπορούμε να είμαστε περήφανοι, ότι, επιτέλους, το Ειδικό Σχολείο Λαγκαδά γίνεται, επί των ημερών μας, πράξη» επισημαίνει ο κ. Ταχματζίδης και καταλήγει: «Ως δήμος θα επιτελέσουμε το καλύτερο για τη στήριξη των οικογενειών αλλά και ότι διασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά».

Οι απαραίτητες προετοιμασίες, επισκευές, ελαιοχρωματισμοί και άλλες τεχνικές εργασίες στους διαρρυθμισμένους και εξοπλισμένους χώρους του Ειδικού Σχολείου Λαγκαδά στον Λοφίσκο, έχουν ολοκληρωθεί. Παράλληλα, έγιναν καθαρισμοί τόσο στους εξωτερικούς χώρους, όσο και απολυμάνσεις στους εσωτερικούς, προκειμένου οι μαθητές να ξεκινήσουν στις εγκαταστάσεις του σχολείου με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στέγασης και ασφάλειας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.