Skip to main content

Άνοιξε για το κοινό ο περιβάλλων χώρος των Λουτρών Λαγκαδά

Κατά την αναστολή λόγω κορωνοϊού, έγιναν και εργασίες ανακαίνισης, συντήρησης, βελτίωσης και καθαρισμού των εσωτερικών χώρων και των υδροθεραπευτηρίων

Μετά την υποχρεωτική «ανάπαυλα» λόγω μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, που έδωσε το περιθώριο στη φύση να αναγεννηθεί, αλλά και στον Δήμο Λαγκαδά και στο Διοικητικό Συμβούλιο των Λουτρών Λαγκαδά να προβούν στις απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης και καθαρισμού της περιοχής, ο περιβάλλων χώρος των Λουτρών άνοιξε και πάλι τις πόρτες του στους επισκέπτες από σήμερα Δευτέρα 11 Μαΐου.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη η Λουτρόπολη του Λαγκαδά και τα περισσότερα από 600 στρέμματα φυσικού τοπίου που περιβάλλουν την περιοχή των Ιαματικών Λουτρών, αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για μια κοντινή απόδραση και για επισκέπτες που επιζητούν την ηρεμία, την επαφή με τη φύση, αλλά και τη σωματική δραστηριότητα.

Οι δύο περιπατητικές διαδρομές ενάμιση και δυόμιση χιλιομέτρων αντίστοιχα, προσφέρουν τη δυνατότητα, στους επισκέπτες και αθλούμενους, χωρίς συνωστισμό και όπως επιβάλλουν οι νέες συνθήκες, να απολαύσουν τη δραστηριότητά τους και το φυσικό τοπίο, ενώ οι πιο μυημένοι να βρεθούν… εκτός δικτύου και να ανακαλύψουν την καταπράσινη, αυτήν την εποχή, φύση της περιοχής.

«Όμως, και όσοι αγαπούν την ιστορία και τον πολιτισμό μπορούν να δουν από κοντά τα βυζαντινά κτίσματα των λουτήρων, τα οποία γειτνιάζουν με τις εγκαταστάσεις των Λουτρών, και έχουν κηρυχτεί από το 1984 διατηρητέα μνημεία και προστατεύονται από την αρχαιολογική νομοθεσία», αναφέρει ο δήμος.

Επιπλέον, στο διάστημα αναστολής λειτουργίας των Ιαματικών Λουτρών Λαγκαδά, δόθηκε η ευκαιρία για την πραγματοποίηση τεχνικών εργασιών ανακαίνισης, συντήρησης, βελτίωσης και καθαρισμού των εσωτερικών χώρων και των υδροθεραπευτηρίων, ώστε, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, να υποδεχθούν επισκέπτες και λουόμενους.

«Η Λουτρόπολη του Λαγκαδά, τα Ιαματικά Λουτρά, όπως και οι πανέμορφες και γραφικές Κοινότητες του δήμου, αποτελούν τόπους πολλαπλών και εναλλακτικών επιλογών. Είναι οι τόποι όπου συναντιούνται η ιστορία, ο πολιτισμός, η βυζαντινή και μεταβυζαντινή αρχιτεκτονική, τα μικρά και μεγάλα μοναστήρια και εκκλησίες της περιοχής, με το πλούσιο πράσινο της γης, τα λιβάδια, τις λίμνες, τους μικρούς καταρράκτες και τους φιλόξενους κατοίκους», καταλήγει ο δήμος Λαγκαδά.