Skip to main content

Άνοιξε η πλατφόρμα για τη ρύθμιση οφειλών στην εφορία

Περισσότεροι από 3,9 εκατομμύρια οφειλέτες του Δημοσίου έχουν την ευκαιρία να κλείσουν τους ανοικτούς λογαριασμούς τους με την εφορία.

Ενεργoποιήθηκε η πλατφόρμα του Taxis για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Περισσότεροι από 3,9 εκατομμύρια οφειλέτες του Δημοσίου έχουν την ευκαιρία να κλείσουν τους ανοικτούς λογαριασμούς τους με την εφορία.

Οι ενδιαφερόμενοι  εισέρχονται στον κόμβο με τους κωδικούς του Taxis, επιλέγουν ρυθμίσεις οφειλών και θα εμφανίζεται η νέα ρύθμιση των 120 δόσεων.

Πατήστε εδώ για την αίτηση ρύθμισης οφειλών.

Η εφαρμογή θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 28 Ιουνίου αν και το ενδεχόμενο παράτασης είναι ανοικτό.

Για όσους ενταχθούν στην πλατφόρμα, προσφέρεται μείωση των προσαυξήσεων και των τόκων σε ποσοστό από 10% έως και 100%, αναστολή λήψης των αναγκαστικών μέτρων αλλά και χορήγηση φορολογικής ενημερότητας. Επίσης, οι έχοντες δεσμευμένο τραπεζικό λογαριασμό θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα μπλοκαρισμένα χρήματά τους. Ειδικά για την αποπληρωμή των δόσεων της ρύθμισης αυτό θα επιτρέπεται από την πρώτη στιγμή ενώ σταδιακά θα δοθεί το δικαίωμα και για μερική αποδέσμευση του υπολοίπου του λογαριασμού για κάθε χρήση.

Νωρίτερα το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε αναλυτικό οδηγό με τη μορφή των ερωτήσεων – απαντήσεων, σχετικά με τη διαδικασία.