Skip to main content

Άνοιξε η ψαλίδα από τη 15η θέση για την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA

Η διαφορά της χώρας μας από την 15η θέση άνοιξε από τους 450 βαθμούς στους 1.075, μετά τις νίκες των ΑΠΟΕΛ και Σέλτικ στο Europa League.

Μπορεί η Ελλάδα να παρέμεινε στη 17η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA, ωστόσο η διαφορά από την 15η θέση άνοιξε από τους 450 βαθμούς στους 1.075, μετά τις νίκες των ΑΠΟΕΛ και Σέλτικ στο Europa League.

Οι Σκωτσέζοι ξεπέρασαν την Κύπρο, σε συνδυασμό και με την ισοπαλία της Ρέιντζερς με την Φέγενορντ κι ως τούτου τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο για την Ελλάδα.

Επίσης η 18η Σερβία μείωσε τη διαφορά καθώς η Παρτίζαν έφυγε με το βαθμό από τη Χάγη κόντρα στην Άλκμααρ και πλέον είναι σαφές ότι η μάχη του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα είναι κομβική, γιατί μόνο με συνέχεια της ομάδας του Πειραιά στην Ευρώπη μπορεί η Ελλάδα να ελπίζει σε κατάκτηση της 15ης θέσης. Για να γίνει εφικτός αυτός ο στόχος απαιτείται η καλή πορεία των Πειραιωτών στο Europa League.

Σε περίπτωση αποκλεισμού του Ολυμπιακού από την Ευρώπη, δηλαδή, πρόκρισης του Ερυθρού Αστέρα, τότε η Ελλάδα θα πέσει σίγουρα στη 18η θέση, ίσως και πιο κάτω!

Υπενθυμίζεται πως η 13η και 14η θέση δίνουν δύο εισιτήρια για το Champions League (δεύτερο και τρίτο προκριματικό), ένα στο Europa League (τρίτο προκριματικό) και δύο στο Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Η 15η θέση δίνει για την ίδια σεζόν (2020/21) δύο εισιτήρια για το Champions League (δεύτερο και τρίτο προκριματικό), ένα για το Europa (τρίτο προκριματικό) και δύο εισιτήρια για το Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Οι δύο θέσεις που ακολουθούν (16η και 17η) δίνουν μόνο ένα εισιτήριο για το Champions League (δεύτερο προκριματικό), κανένα για το Europa League και τρία για το Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Αν η Ελλάδα πέσει ακόμα πιο κάτω, (17η και 18η), θα πάρει και πάλι ένα εισιτήριο για το Champions League (πρώτο προκριματικό), κανένα για το Europa League και τρία για το Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).