Skip to main content

Άνοιξε ο δρόμος για τα «πράσινα σημεία» του δήμου Παύλου Μελά

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης απέρριψε προσφυγή και έτσι με διασφαλισμένη χρηματοδότηση αρχίζει η δημιουργία τους.

Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή «πράσινων σημείων» στον δήμο Παύλου Μελά, καθώς η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης έκρινε αβάσιμη και φυσικά απέρριψε την προσφυγή, που είχε κατατεθεί για τις τεχνικές μελέτες των «πράσινων σημείων».

Την προσφυγή είχε καταθέσει ο δημοτικός σύμβουλος (και υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες εκλογές), Δημήτρης Δεληγιάννης και αφορούσε στις τεχνικές μελέτες για την κατασκευή χώρου «πράσινων σημείων».

«Ένα ακόμη 'απρόοπτο' εμπόδιο ξεπεράστηκε με σημαντική γραφειοκρατία και καθυστέρηση 45 ημερών και πλέον τρέχουμε στην τελική ευθεία για το κεντρικό πράσινο σημείο, κινητό πράσινο σημείο και γωνιές ανακύκλωσης στο δήμο Παύλου Μελά», αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του ο αντιδήμαρχος, Σάκης Λαζαρίδης.

Ο χώρος όπου έχει οριοθετηθεί το κεντρικό πράσινο σημείο του δήμου είναι πριν από τον κόμβο Δερβενίου και τον προηγούμενο μήνα τον επισκέφτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Δημαράς, ενώ θετική εισήγηση έδωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς η Περιφέρεια είναι αυτή που χρηματοδοτεί τις συγκεκριμένες υποδομές από το πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.

Τα πράσινα σημεία (σταθερά και κινητά) και οι «γωνιές ανακύκλωσης» είναι οι σύγχρονες παρεμβάσεις ενίσχυσης της ανακύκλωσης και βελτίωσης στη διαχείριση των απορριμμάτων, που προωθούνται στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.