Skip to main content

Άνοιξε ο δρόμος στο Γομάτι - Ήταν κλειστός για πάνω από δύο μήνες

Η γέφυρα στο Γομάτι Χαλκιδικής κατασκευάστηκε δίπλα στην παλιά με σκοπό τα νερά να έχουν μεγάλο περιθώριο διαφυγής σε περίπτωση νεροποντής.

Μια γέφυρα διαστάσεων 3 επί 6 μέτρα είναι το νέο κομμάτι που κατασκευάστηκε και ενισχύει τον δρόμο στο Γομάτι Χαλκιδικής μετά τις πλημμύρες του Νοεμβρίου και την ολοσχερή ζημιά που υπέστη. Όπως έγραψε η Voria.gr, ο δρόμος παρέμεινε κλειστός για πάνω από δύο μήνες, προκαλώντας μεγάλο πρόβλημα στις μετακινήσεις της τοπικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με το xalkidikipolitiki.gr, η γέφυρα κατασκευάστηκε δίπλα στην παλιά με σκοπό τα νερά να έχουν μεγάλο περιθώριο διαφυγής και στις περιπτώσεις έντονης νεροποντής να μην «τρώνε» τον δρόμο από τα πλαϊνά.

Ο δρόμος ολοκληρώθηκε με την ασφαλτόστρωση που έγινε, ενώ μένει η διαγράμμιση.



«Πέρασαν δύο δύσκολοι μήνες για τη Χαλκιδική μετά τις πλημμύρες των τελευταίων μηνών», επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος. «Ασ μην ξεχνάμε πως στην ίδια περιοχή χάσαμε δύο συνανθρώπους μας το 2000, ενώ ο δρόμος καταστράφηκε το 2914, το 2017 και τώρα», σημείωσε με έμφαση ο κ. Γιώργος.



«Θέλω να πιστεύω ότι ήταν ένα σημαντικό έργο για την περιοχή και ευχαριστώ για την υπομονή τους τους κατοίκους και διερχόμενους που ταλαιπωρήθηκαν», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Μεταξύ των εργασιών για τη γέφυρα έγιναν στηρίξεις πρανών, κοπή χόρτων και διαπλάτυνση του βοηθητικού δρόμου στο Γομάτι.

Φωτογραφίες-βίντεο: xalkidikipolitiki.gr