Skip to main content

Άνοιξε ο φάκελος για το ΟΑΚΑ - Το κατηγορητήριο καίει την ΑΕΚ

Η κατάσταση για την «Ένωση» είναι εξαιρετικά δύσκολη και οι άνθρωποί της ήδη ξεκίνησαν να ετοιμάζουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Για το άνοιγμα του φακέλου αναφορικά με όλα όσα συνέβησαν χθες στο ΟΑΚΑ κατά την αναμέτρηση ΑΕΚ-Άγιαξ ενημέρωσε σήμερα και επίσημα η UEFA.

Το κατηγορητήριο για την «Ένωση» είναι αρκετά βαρύ, όπως άλλωστε αναμενόταν. Η Πειθαρχική Επιτροπή πρόκειται να συνεδριάσει στις 13 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον «ΣΠΟΡ FM», o φάκελος σαφώς συνοδεύεται με την αναλυτικότατη έκθεση του Υπεύθυνου Ασφαλείας της UEFA ο οποίος μάλιστα αναφέρεται και στη συμμετοχή οπαδών άλλης ελληνικής ομάδας μαζί με Πολωνούς στην κερκίδα των Ολλανδών.

Βάσει της πρώτης εικόνας του κατηγορητηρίου η κατάσταση για τoυς «κιτρινόμαυρους» είναι εξαιρετικά δύσκολη και οι άνθρωποί τους ήδη ετοιμάζουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Όσον αφορά την πιθανή τιμωρία δεν μπορεί να γίνει ακόμη και τώρα κάποια εκτίμηση κι αυτό γιατί όπως είναι γνωστό ο Πειθαρχικός Κώδικας της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών δεν έχει συγκεκριμένες τιμωρίες για τα εκάστοτε άρθρα για τα οποία κατηγορείται κάποια ομάδα.

Αναλυτικά το κατηγορητήριο της ΑΕΚ:

-Ρίψη αντικειμένων

-Πυροτεχνήματα

-Εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο

-Διατάραξη κερκίδας

-Ανεπαρκής οργάνωση

-Παράνομο πανό

-Διάδρομοι μπλοκαρισμένοι