Skip to main content

Άνοιξε τις πύλες της η 3η Sportexpo στη Θεσσαλονίκη (φωτο + video)

Οι επισκέπτες της έκθεσης που φιλοξενείται στο περίπτερο 10 της ΔΕΘ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πολλά ερασιτεχνικά και Ολυμπιακά αθλήματα

Τα εγκαίνια της 3ης Sportexpo στο περίπτερο 10 της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (29-31/3) πραγματοποίησε το απόγευμα ο Ιούλιος Συναδινός.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, που αντικατέστησε τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη εξέφρασε την ικανοποίησή του αναφορικά με την τέλεση της έκθεσης-γιορτής του αθλητισμού που όπως χαρακτηριστικά τόνισε δίνει την ευκαιρία να αναδειχθούν τα λιγότερο δημοφιλή αθλήματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Συναδινός σημείωσε ότι «επιχειρούμε εδώ και τρία χρόνια να προσδώσουμε στην Sportexpo τον χαρακτήρα ενός σημαντικού αναπτυξιακού εργαλείου, που κινητοποιεί την κοινωνία και την οικονομία της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης ιδιαίτερα, ενός κινητήριου μοχλού που συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, φέρνει πιο κοντά τις αθλητικές οργανώσεις με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και μπολιάζει τους πολίτες με την ιδέα της φυσικής άσκησης, του υγιεινού τρόπου ζωής, του φίλαθλου πνεύματος και της συνεργασίας».

Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού υπογράμμισε ότι με συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Βασιλειάδης η Sportexpo του 2019 θα συνδιοργανωθεί με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.



Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας, τόνισε πως η 3η Sportexpo, που αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του εθνικού εκθεσιακού φορέα, αποτελεί φέτος μία μεγάλη αθλητική γιορτή.

Η Sportexpo, κατά τον κ. Τζήκα, θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους να παρακολουθήσουν αθλητικές επιδείξεις, να πάρουν μέρος σε αθλητικά τουρνουά και να γνωρίσουν από κοντά πολλά ερασιτεχνικά αθλήματα.



Το «παρών» στα εγκαίνια της έκθεσης έδωσαν μεταξύ άλλων η διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO προεξεχόντων των Κυριάκου Ποζρικίδη-Τάσου Τζήκα, ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΓΓΑ, Αλέξανδρος Αδαμίδης και ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις ομιλίες των κ.κ Τζήκα και Συναδινού, βραβεύτηκε ο Βεροιώτης Παραολυπιονίκης Κωνσταντίνος Πετράκης που εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες «Πιονγκτσάνγκ 2018».



Μάλιστα, αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα συμμετείχε στο άθλημα της χιονοσανίδας σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Με δωρεάν είσοδο και πάρκινγκ η έκθεση είναι ένα αθλητικό γεγονός μοναδικό στη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο φέρνει κάτω από την ίδια στέγη δεκάδες αθλήματα, συλλόγους, φορείς, αθλητές, προπονητές, αθλίατρους, φυσικοθεραπευτές κα.

Πένταθλο, κωπηλασία, beach-volley, κανόε-καγιάκ, τοξοβολία, στίβος, γυμναστική, πάλη, τζούντο, kick boxing, Taekwondo, ποδηλασία, σκοποβολή και ξιφασκία είναι ορισμένα μόνο από τα αθλήματα που παρουσιάζουν διαδραστικά και μέσα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους οι αντίστοιχες εθνικές ομοσπονδίες, ενώ παρόντες είναι πολλοί ακόμη φορείς του αθλητισμού.

Τα περίπτερα 9 και 10 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου φιλοξενούν ακόμη νέα αθλητικά είδη και προϊόντα, αθλητικά ραδιόφωνα, γυμναστήρια και εξοπλισμό γυμναστηρίου, ενώ διοργανώνονται παράλληλες εκδηλώσεις και αθλητικές ημερίδες.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο περίπτερο 8 φιλοξενούνται και τα κέντρα εγγραφών του 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος».

Σημειώνεται πως η έκθεση θα διαρκέσει έως το ερχόμενο Σάββατο με ωράριο 10:00-20:00 και πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και όλες τις δράσεις που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο αυτής.