Skip to main content

Σταθμός Μετρό στη Μαρτίου: Λαμαρίνες τέλος σε μεγάλο τμήμα - «Συνεπείς απέναντι στην πόλη»

Μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση η οδός Σόλωνος- Η κυκλοφορία προς τις οδούς Φιλελλήνων και Χαλκιδικής θα διεξάγεται πλέον μέσω της Σόλωνος

Στην κυκλοφορία θα δοθεί επίσημα εντός της επόμενης ώρας τμήμα των οδών Σόλωνος και Χαλκιδικής στην περιοχή της Μαρτίου, μετά από δέκα και πλέον χρόνια, έπειτα από την απελευθέρωση του εργοταξίου του Μετρό που είχε στηθεί για τις ανάγκες κατασκευής του ομώνυμου σταθμού. Αυτή την ώρα τα συνεργεία τοποθετούν τις πινακίδες κυκλοφορίας για την διευκόλυνση των οδηγών.

Η οδός Σόλωνος θα διαθέτει μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και η κυκλοφορία των οχημάτων προς τις οδούς Φιλελλήνων και Χαλκιδικής θα διεξάγεται πλέον μέσω αυτής.

Επίσης, τμήμα της οδού Φιλελλήνων επανέρχεται στην αρχική, προ έργων, κατάσταση, μεταξύ των οδών Κρήτης και Χαλκιδικής με φορά κίνησης προς την οδό Κρήτης.

Οι οδηγοί θα μπορούν να στρίβουν από την 25ης Μαρτίου και είτε να συνεχίζουν ευθεία προς την οδό Χαλκιδικής με κατεύθυνση της Πέτρου Συνδίκα είτε να κατεβαίνουν από τη Φιλελλήνων, η οποία αλλάζει φορά (ήταν άνοδος στο τμήμα μέχρι την οδό Κρήτης) και να καταλήγουν στην Λ. Βασιλίσσης Όλγας. 

Επίσης θα μπορούν να στρίβουν από την 25ης Μαρτίου προς την οδό Χαλκιδικής με κατεύθυνση προς την Πέτρου Συνδίκα.

Σημαντική είναι η ανάσα για τους πεζούς οι οποίοι θα μπορούν να κινούνται με ευκολία στα πεζοδρόμια που κατασκευάστηκαν, τα οποία διαθέτουν οδεύσεις για τους τυφλούς και ράμπες για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες, καθώς και για τους περιοίκους οι οποίοι δεν θα έχουν πια τις λαμαρίνες μπροστά στις εισόδους των πολυκατοικιών τους.

Οι μόνες λαμαρίνες που θα μείνουν για λόγους ασφαλείας θα είναι αυτές στις εισόδους του σταθμού και στους ανελκυστήρες.

Το εργοτάξιο από την πλευρά του Πάρκου Πατρικίου (Οδό Κρήτης) θα παραμείνει για σημαντικό χρονικό διάστημα καθώς αποτελεί πύλη εισόδου για τις σήραγγες.

«Παραδίδουμε σήμερα στην κυκλοφορία, αυτό το τμήμα της οδού Σόλωνος, το οποίο ήταν κατειλημμένο από το εργοτάξιο για πάνω από δέκα χρόνια, που προκάλεσε και την αντίστοιχη ταλαιπωρία στην περιοχή. Βαδίζουμε με πολύ μεγάλη συνέπεια στην υποχρέωση που έχει αναλάβει η Αττικό Μετρό απέναντι στην πόλη ότι πολύ γρήγορα θα αποδώσει όλα τα επίπεδα οδού που είναι κατειλημμένα από εργοτάξια και είναι εφικτό να παραδοθούν σε χρήση», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος, που βρέθηκε σήμερα στην περιοχή.

Το παράδοξο είναι ότι ναι μεν άνοιξε τμήμα της οδού Σόλωνος ωστόσο αυτή καταλήγει σε αδιέξοδο, καθώς λίγο μετά τη Φιλελλήνων και προς Γραβιάς υπάρχουν ακατοίκητα σπίτια, τα οποία πρέπει να κατεδαφιστούν προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος στο σύνολό του, γεγονός που επισημαίνουν και οι περίοικοι της περιοχής στη Voria.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σημείο έχει επισκεφτεί ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, μιας και είναι αρμοδιότητα του δήμου να προχωρήσει τη διαδικασία.