Skip to main content

Αν.Μακεδονία-Θράκη: Προβάδισμα Μέτιου, σκληρή μάχη για τη δεύτερη θέση

Σκληρή μάχη για τη δεύτερη θέση δίνουν ο γαλάζιος αντάρτης Χριστόδουλος Τοψίδης με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Κατσιμίγα.

Σημαντικό προβάδισμα του νυν περιφερειάρχη και υποψηφίου που στηρίζει η ΝΔ, Χρήστου Μέτιου, καταγράφει δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε προ λίγων ημερών στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βάσει των ευρημάτων, φαίνεται να έχει κλειδώσει η είσοδος του κ. Μέτιου στον δεύτερο γύρο, την ώρα που σκληρή μάχη για τη δεύτερη θέση, με οριακή διαφορά μεταξύ τους, δίνουν ο γαλάζιος αντάρτης Χριστόδουλος Τοψίδης με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Κατσιμίγα.

Στην τέταρτη θέση αλλά με αξιοσημείωτη δυναμική ακολουθεί ο υποστηριζόμενος από το ΚΙΝΑΛ, πρώην δήμαρχος Καβάλας, Κώστας Σιμιτσής, ο οποίος καταγράφει ποσοστά σαφώς μεγαλύτερα από την απήχηση του κόμματός του στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος αναμένεται να παίξει και η μουσουλμανική μειονότητα, η οποία, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην περιοχή, μοιράζεται κατά κύριο λόγο μεταξύ του κ. Μέτιου και του κ. Κατσιμίγα. 

Να σημειωθεί ότι την εικόνα του φαβορί έχει ο κ. Μέτιος και στα ποσοστά που δίνουν οι bookmakers. Η εκλογή του κ. Μέτιου στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης δίνει απόδοση 1.60, έχοντας ανοίξει τις τελευταίες δύο περίπου εβδομάδες την ψαλίδα από τον κ. Τοψίδη η νίκη του οποίου πληρώνει σήμερα 2.20.