Skip to main content

Άννα Καραμανλή: Να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ποδοσφαιρικού «Grexit»

Το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη «θα διέσυρε τη χώρα διεθνώς και θα επέφερε βαριές συνέπειες»

Να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη καλεί την κυβέρνηση η αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή, με φόντο τις εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Σε δήλωσή της, η κα. Καραμανλή επισημαίνει ότι το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη «θα διέσυρε τη χώρα διεθνώς και θα επέφερε βαριές συνέπειες, όχι μόνο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά σε ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό».

«Και αυτό χωρίς να προσφέρει καμία λύση, καθώς τα προβλήματα συμπεριφοράς οπαδών και παραγόντων δεν εντοπίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στις οποίες οι κανόνες τηρούνται, αλλά στις εγχώριες, όπου επικρατεί η αίσθηση ασυδοσίας και ανομίας», σημειώνει η ίδια και συμπληρώνει: «Καλούμε την Κυβέρνηση να αποκλείσει, σήμερα κιόλας, κάθε σχετικό ενδεχόμενο».

Είχε προηγηθεί δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ανέφερε μεταξύ άλλων πως «αν δεν πάρουμε δεσμεύσεις, αν δεν σταματήσουν οι δηλώσεις, αν δεν συμφωνήσουμε το νέο κανονιστικό πλαίσιο, το νέο ποινολόγιο, θα φτάσουμε μέχρι τέλους. Εμείς δεν πρόκειται να ρισκάρουμε τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, γιατί αυτοί είναι κοκόρια. Η ΕΠΟ, η Λίγκα και οι τακτικοί δικαστές να κάνουν άμεσα αναμόρφωση του κανονιστικού πλαισίου, το οποίο δεν είναι επαρκές. Ας γίνει και Grexit στο ποδόσφαιρο, δεν μας απασχολεί».