Skip to main content

Άνω κάτω η παράταξη «Γειτονιές σε δράση» για την πλατεία Ελευθερίας

Η καταψήφιση της διοικητικής αποβολής του ιδιοκτήτη του πάρκινγκ από τη δημοτική σύμβουλο Μόνικα Αϊβάζογλου προκάλεσε την αντίδραση της παράταξής της.

Αναταράξεις έχει προκαλέσει στην δημοτική παράταξη «Γειτονιές σε δράση» στον δήμο Θεσσαλονίκης, το θέμα της πλατείας Ελευθερίας.

Η καταψήφιση της διοικητικής αποβολής του ιδιοκτήτη του πάρκινγκ στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο, από τη δημοτική σύμβουλο Μόνικα Αϊβάζογλου προκάλεσε την αντίδραση της παράταξής της.

«Θλιβόμαστε για την καταψήφιση της πρότασης αποβολής από τη δημοτική σύμβουλο Μόνικα Αϊβάζογλου, η οποία δεν έλαβε υπόψιν ούτε τις οικολογικές αρχές της παράταξης με την οποία εκλέχτηκε, ούτε τον αγώνα της προκατόχου της στο θέμα αυτό», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση.

Η δημοτική παράταξη «Γειτονιές σε δράση» ξεκαθαρίζουν ότι είναι «αντίθετοι στην καταψήφιση για μικροπολιτικές σκοπιμότητες της ψήφισης αρνητικά του Δημοτικού Συμβουλίου στην αποβολή του μισθωτή από το πάρκιγκ, καθώς η ανάπλαση έχει ήδη αποφασιστεί και παίξαμε καθοριστικό ρόλο σε αυτήν».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η παράταξη, «είχε και θα έχει ως βασική της αρχή την οικολογική ερμηνεία σε κάθε θέμα που απασχολεί το Δημοτικό Συμβούλιο, με στόχο τη βιωσιμότητα της πόλης μας και την προστασία της υγείας ανθρώπινων και μη ζώων.

»Στα πλαίσια αυτά, υπερασπιστήκαμε με κάθε κόστος τη μετατροπή της καταχρηστικά αποκαλούμενης Πλατείας Ελευθερίας από πάρκινγκ σε κανονική πλατεία - πάρκο, τόσο με στόχο το πρασίνισμα ενός σημείου στο κέντρο της τσιμεντούπολής μας, όσο και τη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης της πόλης, καθώς η πλατεία αυτή ήταν το βασικό σημείο της διαπόμπευσης των συμπολιτών μας Εβραίων από το καθεστώς των ναζί και τους Έλληνες συμμάχους τους.

»Μάλιστα, η παράταξή μας με την τέως εκλεγμένη μας Ελεάννα Ιωαννίδου, αγωνίστηκε και ενάντια στην κοπή των δένδρων εντός του πάρκιγκ-Πλατείας, προ δεκαπενταετίας».