Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Πώς η διαμάχη μεταξύ Δριβελέγκα και Πάχτα οδήγησε τελικά στην αλληλοεξουδετέρωσή τους - Ποιος βγαίνει κερδισμένος. Αναμένονται αποχωρήσεις

Γράφει ο Σαλονικιός

Το μάλε βράσε μαθαίνω ότι γίνεται στο χώρο του Κινήματος Αλλαγής στη Χαλκιδική, μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου.

Σε αυτό συμμετέχουν οι Μιχάλης Βλαχόπουλος, πρώην δήμαρχος, Σάσα Ευτάτογλου, αγρότισσα και υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2009, Μάρθα Ζέππου, δικηγόρος, Άρης Κανέλλης, πρώην δήμαρχος Κασσάνδρας και Απόστολος Πάνας, υποψήφιος στις τέσσερις τελευταίες εκλογές του 2012 και 2015. Από το ψηφοδέλτιο αποκλείστηκαν όμως οι δύο πρώην βουλευτές Γιάννης Δριβελέγκας και Χρήστος Πάχτας καθώς και ο γιατρός Δημήτρης Ευαγγελινός.

Της οριστικοποίησης του ψηφοδελτίου προηγήθηκε εντονότατο και πολύμηνο παρασκήνιο, αποτέλεσμα του οποίου ήταν να εξουδετερωθούν τελικά όλα τα στελέχη τα οποία ήταν ικανά να απειλήσουν τον Πάνα προκειμένου να εξασφαλιστεί η πρωτιά του σε αυτές τις εκλογές, ασχέτως εάν, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, το ΚΙΝ.ΑΛ. εμφανίζεται τόσο αποδυναμωμένο ώστε να θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα καταφέρει να εκλέξει βουλευτή.

Η πρώτη κόντρα ήταν μεταξύ των δύο πρώην βουλευτών, του Γιάννη Δριβελέγκα και του Χρήστου Πάχτα ο οποίος εμφανιζόταν πρώτος σε δύο δημοσκοπήσεις που είχαν γίνει. Όπως με ενημερώνει πηγή μου, ο Δριβελέγκας έθετε βέτο να μην συμμετάσχει ο Πάχτας στο ψηφοδέλτιο καθώς θεωρεί ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη, τον υπέσκαψε προκειμένου να μην επανεκλεγεί. Προσκόμισε μάλιστα ως τεκμήρια το γεγονός ότι ενώ το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ανέβηκε σε ψήφους και ποσοστά σε όλη τη χώρα σε σχέση με τον Γενάρη 2015, στη Χαλκιδική συνέβη το αντίθετο. Συγκεκριμένα, τον Γενάρη πήρε 5.033 ψήφους και 7,19% και τον Σεπτέμβρη 4.330 ψήφους και 7,06%. Τις απώλειες αυτές ο Δριβελέγκας τις χρεώνει στον πόλεμο που δέχθηκε ο ίδιος και το κόμμα από τον Πάχτα. Όλα αυτά τα έθεσε σε συνάντηση που είχε προ μηνός περίπου στη Θεσσαλονίκη με τη Φώφη Γεννηματά η οποία, όπως μαθαίνω, έγινε σε πολύ υψηλούς τόνους.

Η διαμάχη μεταξύ Δριβελέγκα και Πάχτα οδήγησε τελικά στην αλληλοεξουδετέρωσή τους. Το περίεργο όμως είναι ότι στη συνέχεια τέθηκε εκτός παιχνιδιού και ο γνωστός γιατρός Δημήτρης Ευαγγελινός ο οποίος εμφανίζει σημαντική δυναμική στη Χαλκιδική. Σημειώνεται ότι το 2010 είχε εκλεγεί πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος Πολυγύρου, υπήρξε δε αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής καθώς και του δημοτικού συμβουλίου Πολυγύρου.

Στις εσωκομματικές εκλογές του 2017 για την ανάδειξη αρχηγού στο ΚΙΝ.ΑΛ. ο Ευαγγελινός είχε ταχθεί ανοιχτά με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ ο Πάνας με την Φώφη. Αυτό φαίνεται πως έπαιξε το ρόλο του καθώς κάποιοι το χρησιμοποίησαν προκειμένου να εξουδετερώσουν τον Ευαγγελινό. Μάλιστα, για να του χρυσώσουν το χάπι, από τη Χαριλάου Τρικούπη του προτάθηκε να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος στον Πολύγυρο, κάτι που εκείνος το απέρριψε.

Και κάπως έτσι προέκυψε ένα ψηφοδέλτιο κομμένο και ραμμένο, όπως λένε πολλοί στη Χαλκιδική, στα μέτρα του Πάνα ο οποίος θα βγει πλέον σίγουρα πρώτος, από μονίμως δεύτερος που ήταν, πίσω από τον Δριβελέγκα, μόνον που η έδρα, όπως μου επισημαίνουν, θα πάει στη Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με άλλη πηγή μου, η κατάσταση στο ΚΙΝ.ΑΛ. στη Χαλκιδική είναι τέτοια, που μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται έντονες αντιδράσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν ακόμη και με αποχωρήσεις από το κόμμα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ