Skip to main content

Άνω Πόλη: Πλήθος πιστών στην υποδοχή της δεξιάς χείρας Αγίου Νεκταρίου

Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του δ. Θεσσαλονίκης και στρατιωτικού αγήματος πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Λαοδηγήτριας.

Τη θαυματουργή δεξιά χείρα του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, του Θαυματουργού υποδέχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης πλήθος πολιτών που κατέκλυσε τους δρόμους περιμετρικά του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής (Παναγίας Λαοδηγήτριας), στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το θησαύρισμα της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος - Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης κόμισε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Εμμανουήλ Πουλάκης, της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, και το υποδέχθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου. Αμέσως μετά υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης και στρατιωτικού αγήματος πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Λαοδηγήτριας και του Ιερού Λειψάνου στους κεντρικούς δρόμους της Πόλης όπου και κατέληξε στον Ναό, αναφέρει το romfea.gr.

Ακολούθως, τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Νικηφόρου, με τη συμμετοχή Πατέρων και του Προϊσταμένου του Ναού, Παν. Αρχίμ. Βαρνάβα Γιάγκου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης.

Το λείψανο του Αγίου έρχεται προς αγιασμό των πιστών και του τόπου, κατά την πανήγυρή του, την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής και θα παραμείνει μέχρι τις 8 Μαΐου 2019.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του αγίου λειψάνου θα πραγματοποιούνται καθημερινά εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου που σφράγισε με τη ζωή του, το έργο και τα συγγράμματά του το τέλος του 19ου αιώνα και ολόκληρο τον 20ό.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν εκπρόσωποι των Αρχών με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη, Βούλα Πατουλίδου και τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.