Skip to main content

Ανοδικά κινούνται οι πωλήσεις των κρασιών του Κτήματος Κλαούντια Παπαγιάννη

Παρά την κρίση, αύξηση 100% παρουσιάζουν οι παραγγελίες κρασιών και 75% τα έσοδα του Κτήματος Κλαούντια Παπαγιάννη, όπως δήλωσε στη Voria.gr η κα Κλαούντια Παπαγιάννη.
Παρά την κρίση αύξηση 100% παρουσιάζουν οι παραγγελίες κρασιών και 75% τα έσοδα του Κτήματος Κλαούντια Παπαγιάννη φέτος, ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγωγή των 9 ετικετών οίνου στην Κίνα, αλλά ήδη το 30% της παραγωγής εξάγεται σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Εάν έχουν αίσιο τέλος οι διαπραγματεύσεις οι Κινέζοι σύντομα θα απολαμβάνουν τα κρασιά του Κτήματος Κλαούντια Παπαγιάννη.

Η «ψυχή» και η «καρδιά» του Κτήματος είναι η κυρία Κλαούντια Παπαγιάννη, η οποία αποκαλύπτει στη Voria.gr τα «μυστικά» επιτυχίας του οινοποιείου της στους πρόποδες του Χολομόντα στην Αρναία, που αποτέλεσε επένδυση ύψους 6εκατ. ευρώ. Το οινοποιείο, είναι έκτασης 3.300τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει  ένα κελάρι 800τμ, αίθουσα πολυθεάματος και γευσιγνωσίας και μία Boutique, όπου προβάλλονται εκτός από τα κρασιά του κτήματος και διάφορα άλλα τοπικά προϊόντα. Με οδηγό την αγάπη και το μεράκι για το καλό κρασί και αποκλειστικό και μόνο προσανατολισμό την ποιότητα, ξεκίνησε η Κλαούντια Παπαγιάννη το 2004 να φυτεύει τους αμπελώνες της στην Αρναία και Μαραθούσα Χαλκιδικής σε υψόμετρο 650 μ. και 250 μ. αντίστοιχα. Διαθέτει 200 ιδιόκτητα στρέμματα βιολογικής καλλιέργειας αμπελιών από τα οποία τα 120 είναι ώριμα για την παραγωγή, ενώ το σύνολο θα είναι έτοιμα το 2010 για την παραγωγή που θα κυκλοφορήσει το 2011.

Στόχος της κυρίας Παπαγιάννη είναι η  περαιτέρω εδραίωση των  9 κρασιών ετικέτας του Κτήματος Κλαούντια Παπαγιάννη, εντός και εκτός Ελλάδας σε νέες αγορές και η αύξηση της παραγωγής. Το μυστικό της επιτυχίας του Κτήματος της η κυρία Παπαγιάννη το εστιάζει στην άριστα μεθοδευμένη επιλογή γηγενών και διεθνών ποικιλιών με τη χρησιμοποίηση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας κατά την οινοποίηση, διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή ποιότητα των κρασιών του κτήματος.  Σήμερα το Κτήμα Παπαγιάννη παράγει 100.000 φιάλες οίνου, αριθμός που εκτιμά ότι θα διπλασιασθεί όταν η στρεμματική απόδοση των 200 στρεμμάτων βιολογικής καλλιέργειας αμπέλου είναι πλήρης.

Σήμερα το κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη διαθέτει 3 ετικέτες  Claudia Papayianni ερυθρό σοδειάς 2007, ροζέ σοδειάς 2008 και λευκό σοδειάς 2008.
Δυο ετικέτες , το «Alexandra» Μαλαγουζιά και το  Merlot «Nikolas», που  βραβεύθηκαν  με χρυσά και αργυρά μετάλλια σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς οίνου.

Στον κατάλογο των κρασιών  συμπεριλαμβανεται το Viognier-Assyrtiko  και το ερυθρό από Xinomavro-Syrah- Cabernet Sauvignon 2007.  Οι άλλες 2 νέες ετικέτες «Εξ - Αρνών», το λευκό από Assyrtiko- Chardonnay και το ερυθρό από Syrah - Xinomavro αποτελούν μια νέα πρόταση του κτήματος για ένα ποιοτικό αλλά πιο οικονομικό κρασί, συμπληρώνει η κυρία  Παπαγιάννη. Εξηγεί ότι ονόμασε Εξ Αρνών τις νέες ετικέτες για να τιμήσει την Αρναία τόπο, που γεννήθηκε ο πατέρας της κ. Παπαγιάννης.

Το Κτήμα  Κλαούντια Παπαγιάννη εξάγει τα κρασιά του προς την Αμερική, που είναι «δυνατή αγορά», τη  Γερμανία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Κύπρο κ.α., τα οποία αντιπροσωπεύουν  περίπου το 30 % της συνολικής παραγωγής και των πωλήσεων. Οι πωλήσεις φέτος υπολογίζει ότι θα ανέλθουν σε 300.000 ευρώ, έναντι 180.000 ευρώ το 2008. Κέρδη επί του παρόντος δεν υπάρχουν, λόγω της επένδυσης, η απόσβεση της οποίας υπολογίζει να επιτευχθεί μετά από πέντε χρόνια.