Κυριακή 9 Αυγούστου 2020
x

ΑΝΟΔΙΚΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία με το αργό να διαπραγματεύεται πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία με το αργό να διαπραγματεύεται πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι, μετά τη δημοσίευση των στατιστικών στοιχείων για ενίσχυση της ανάκαμψης της κινεζικής οικονομίας.

Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου διαπραγματευόταν στα 80,81 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του Μπρεντ κατέγραφε επίσης άνοδο κατά 31 σεντς στα 78,26 δολάρια το βαρέλι.

Η αισιοδοξία της αγοράς στηρίζεται στην ανακοίνωση σειράς στατιστικών στοιχείων που δείχνουν την ενίσχυση της ανάκαμψης της κινεζικής οικονομίας, με το Πεκίνο να δηλώνει μάλιστα ότι θα πιάσει τον στόχο του 8% .

Η ζήτηση σε πετρέλαιο από την Κίνα είναι η κινητήρια δύναμη της αύξησης της παγκόσμιας κατανάλωσης σε μαύρο χρυσό και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα οι εισαγωγές πετρελαίου του ασιατικού γίγαντα αυξήθηκαν κατά 9,4% τους πρώτους 10 μήνες του έτους.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕA+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ