Skip to main content

Ανοδικές τάσεις στην τιμή του χρυσού

Οι ράβδοι χρυσού κινήθηκαν ανοδικά καθώς οι μετοχές παγκοσμίως σημείωσαν απώλειες μετά τα στοιχεία στις 25 Σεπτεμβρίου για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ.
Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός καθώς το δολάριο υποχώρησε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών έναντι του γιέν, αυξάνοντας την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως εναλλακτική επένδυση και εξασφάλιση της αξίας, σύμφωνα με τον Bloomberg.

Επίσης οι ράβδοι χρυσού κινήθηκαν ανοδικά καθώς οι μετοχές παγκοσμίως σημείωσαν απώλειες μετά τα στοιχεία στις 25 Σεπτεμβρίου για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ που έδειξαν μείωση και τα στοιχεία για την πώληση νέων κατοικιών στη χώρα. Σήμερα ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε για τρίτη ημέρα φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων.
Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο έως 0,5% φθάνοντας στα 996,05 δολ. η ουγγιά και διαπραγματεύθηκε στα 994,32 δολ. η ουγγιά στις 9:02 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Την εβδομάδα που πέρασε ο χρυσός σημείωσε τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Ιούλιο καθώς το δολάριο κινήθηκε ανοδικά.

Ο χρυσός έχει σημειώσει άνοδο περίπου 4,5% αυτόν τον μήνα καθώς ο Dollar Index, που υπολογίζει την αξία του δολαρίου έναντι έξι νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ευρώ και του γιέν, υποχώρησε 1,7%.Μεταξύ των λοιπών μετάλλων για άμεση παράδοση, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στα 16,09 δολ. η ουγγιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,4% φθάνοντας στο 1,279,50 δολ. η ουγγιά και το παλλάδιο ισχυροποιήθηκε 0,6% φθάνοντας στα 293,75 δολ. η ουγγιά στις 8:48 π.μ. στη Σιγκαπούρη.