Skip to main content

Σταθερότητα και άνοδος για τις βάσεις εισαγωγής στο ΠΑΜΑΚ

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας η εντυπωσιακή άνοδος σημειώθηκε σε δύο Τμήματα της Σχολής Κοινωνικών Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών

Εντυπωσιακή άνοδο σημείωσαν δύο από τα οκτώ Τμήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μέσα στη γενικότερη σημαντική πτώση που σημειώθηκε φέτος στις βάσεις εισαγωγής των Πανεπιστημίων της χώρας, ενώ ταυτόχρονα εξίσου εντυπωσιακή ήταν η βαθμολογία των πρωτευσάντων σε όλα τα τμήματα του Πανεπιστημίου.

Στα υπόλοιπα έξι Τμήματα του Ιδρύματος εμφανίστηκαν μικρές μεταβολές σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που καταδεικνύει το σταθερό ενδιαφέρον των υποψηφίων για αυτά.

Ειδικότερα, η εντυπωσιακή άνοδος σημειώθηκε σε δύο Τμήματα της Σχολής Κοινωνικών Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών: το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης σημείωσε άνοδο στη βάση του κατά 7.327 μόρια και ποσοστό 88,4% κι έτσι κατατάσσεται πρώτο μεταξύ των αντίστοιχων Μουσικών Τμημάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Αντίστοιχα σημαντική αύξηση στη βάση εισαγωγής εμφάνισε και το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών κατά 1.399 μόρια ή ποσοστό 10,9%.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης δήλωσε ότι «η σταθερή προτίμηση των καλύτερων στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αποτελεί μεγάλη ευθύνη, παρά τις αντιξοότητες να ανταποκριθούμε και να υποστηρίξουμε τους νέους και τις νέες που μας εμπιστεύτηκαν, για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Στόχος μας εξακολουθεί να είναι πάντα η αριστεία.».