Skip to main content

Ανοίγει φτερά από το αεροδρόμιο Μακεδονία η Transavia

Στη γραμμή εκκίνησης η αεροπορική σύνδεση του Άμστερνταμ με τη Θεσσαλονίκη η «Transavia», θυγατρικής της Air France KLM. Η πρώτη πτήση θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» τη Μ. Πέμπτη.

Ξεκινά τις πτήσεις της από το Άμστερνταμ προς τη Θεσσαλονίκη και αντιστρόφως η αεροπορική εταιρία «Transavia», θυγατρικής της Air France KLM. Η πρώτη πτήση θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» τη Μεγάλη Πέμπτη 17 Απριλίου. Οι πτήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη θα συνεχιστούν και μετά τη θερινή περίοδο.

Η έναρξη των πτήσεων ανακοινώθηκε στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες, ανάμεσα στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και το Γενικό Διευθυντή της εταιρίας Bruno Van Der Linden.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή. «Όσο περισσότερες συνδέσεις έχει η πόλη με χώρες του εξωτερικού, τόσο πιο ωφελημένη βγαίνει. Η παρούσα διοίκηση από την πρώτη στιγμή θέλησε να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη τουριστικό προορισμό, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες. Η ‘’Transavia ’’ είναι μία εταιρία χαμηλού κόστους, που ήδη για το καλοκαίρι έχει προγραμματίσει 5.500 πτήσεις προς την Ελλάδα. Επιπλέον, θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός σε μία χρονιά που η Θεσσαλονίκη  διαδραματίζει και το ρόλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας» τόνισε.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Bruno Van Der Linden σημείωσε ότι η μέχρι στιγμής ανταπόκριση των επιβατών έχει ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες. «Είναι κομβικής σημασίας η συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης ώστε να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα. Πιστεύω ότι το κέρδος από ανάλογες κινήσεις είναι  αμφίδρομο και θα επιδιώξουμε την καλύτερη δυνατή επικοινωνία» ανέφερε.

Ήδη η Θεσσαλονίκη προβάλλεται από την «Transavia» ως ο νέος ελκυστικός προορισμός, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, ο οποίος δήλωσε: «Στηρίζουμε όλες τις σοβαρές προσπάθειες, που ενισχύουν την εξωστρέφεια της πόλης και κινούμαστε με σταθερά βήματα προς το στόχο μας, να κάνουμε δηλαδή τη Θεσσαλονίκη γνωστή σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους από όλον τον κόσμο».