Skip to main content

Ανοίγει φτερά η Kleemann

Στη διείσδυσή του σε αγορές του εξωτερικού, που παρουσιάζουν προοπτικές ανάπτυξης, όπως η Μέση Ανατολή και η Ασία, μέσω της δημιουργίας είτε θυγατρικών εταιριών είτε γραφείων εκπροσώπησης, προχωρά ο ό
Στη διείσδυσή του σε αγορές του εξωτερικού, που παρουσιάζουν προοπτικές ανάπτυξης, όπως η Μέση Ανατολή και η Ασία, μέσω της δημιουργίας είτε θυγατρικών εταιριών είτε γραφείων εκπροσώπησης, προχωρά, το επόμενο διάστημα, ο όμιλος Kleemann.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Kleemann, Νικόλαος Κουκούντζος, στο πλαίσιο της τακτικής συνέλευσης των μετόχων της, αναφερόμενος, παράλληλα, και σε άλλες αναπτυξιακές ενέργειες, που προωθούνται, αυτήν την περίοδο, όπως η έντυπη και διαδικτυακή διαφημιστική καμπάνια, που ξεκίνησε, για την προώθηση των νέων καινοτόμων προϊόντων «Kleemann Design» και το πρόγραμμα απόσυρσης παλιών ανελκυστήρων. Τέλος, έκανε λόγο για την ολοκλήρωση των επενδύσεων στο πύργο δοκιμών, το φθινόπωρο.

Σημειώνεται ότι η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διατήρηση του μικτού μερίσματος, για τη χρήση του 2009, στα επίπεδα του 2008, δηλαδή 0,12 ευρώ ανά μετοχή. Κατά συνέπεια, η μερισματική απόδοση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής διαμορφώνεται στο 6,97%. Ως ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων ορίστηκε η Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010. Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.), την ανωτέρω ημερομηνία. Ως ημέρα αποκοπής ορίστηκε η Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010. Ως ημερομηνία πληρωμής ορίστηκε η Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του 72,97% του μετοχικού κεφαλαίου, εγκρίθηκαν ομόφωνα οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, για τη διαχειριστική χρήση 01/01 - 31/12/2009, καθώς και οι εκθέσεις του διοικητικού συμβουλίου και των ελεγκτών, για τη χρήση αυτή.

Παράλληλα, εγκρίθηκε η αντικατάσταση του παραιτηθέντος μη εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου, κ. Δημήτριου Δάϊου, από την κα. Μαρία Καραδέδογλου. Το νέο μέλος προστίθεται στα ήδη υπάρχοντα και η θητεία του θα λήξει με τη θητεία του ισχύοντος διοικητικού συμβουλίου, δηλαδή στις 30/06/2014.