Skip to main content

Ανοίγει και το ασφαλιστικό με πρώτο βήμα την εξομοίωση

Στο υπουργείο Οικονομικών δεν συζητούν καν το ενδεχόμενο να μην υλοποιηθεί το μέτρο, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Voria.gr. Πού θα δοθεί το βάρος, σε πρώτη φάση.
Ανοικτό ήταν και παραμένει το ενδεχόμενο να μπει και πάλι στο τραπέζι των συζητήσεων το ασφαλιστικό. Οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι προς αυτήν την κατεύθυνση πιέζουν ιδιαίτερα οι Βρυξέλλες, οι οποίες θεωρούν ότι, αν δεν κλείσουν ανοικτές πληγές, όπως αυτές των ταμείων, τότε πολύ δύσκολα θα τιθασευθεί χρέος κι έλλειμμα.

Πρόκειται για τις λεγόμενες λύσεις επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα, τις οποίες επιδιώκει η Κομισιόν και με δυσαρέσκεια διαπιστώνει ότι λείπουν από το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2010, που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα. Στην Αθήνα όλα τα παραπάνω, βεβαίως, είναι γνωστά, γι΄ αυτό και στο μυαλό του υπουργού Οικονομικών είναι μια αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού νωρίτερα απ΄ ό,τι πολλοί πιστεύουν. Η αρχή θα γίνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με το μεταβατικό στάδιο που θα ζητήσει και θα πάρει η χώρα μας από την ΕΕ , για την εξομοίωση των ορίων ηλικίας αντρών - γυναικών. Ενδεχόμενο να μην προχωρήσει αυτό το μέτρο δεν υπάρχει, ανεξαρτήτως του τί λέγονταν από την Ιπποκράτους πριν τις εκλογές.