Skip to main content

Ανοίγει τις πύλες της η Agro Tourism στη Χαλκιδική

Περί τους 45 εκθέτες θα παρουσιάσουν την παραγωγή τους στην έκθεση Agro Tourism στην Καλλιθέα Χαλκιδικής στο ξενοδοχείο Aegean Melathron.
Ανοίγει τις πύλες της η Agro Tourism την Παρασκευή στην Καλλιθέα Κασσάνδρας Χαλκιδικής, στο ξενοδοχείο Aegean Melathron  στην οποία συμμετέχουν 45 εκθέτες.

H Agro Tourism εγκαινιάζεται την Παρασκευή το απόγευμα στις 19.00 και στόχος της είναι η προβολή της τοπικής παραγωγής και η διοργάνωση παράλληλων πολιτιστικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων.

Ειδικότερα στην Agro Tourism συμμετέχουν έξι τοπικοί συνεταιρισμοί, 26 ιδιώτες, τέσσερις από το δημόσιο και άλλοι. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Μαΐου. Ο δήμος Κασσάνδρας σε συνδιοργάνωση με την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής και την τεχνογνωσία του Αγροράματος, αξιοποίησαν τις καινοτόμες ιδέες του Τουριστικού Αναπτυξιακού Ομίλου Χαλκιδικής (ΤΑΟΧ ΑΜΚΕ) και τις δυνατότητες της Αναπτυξιακής Εταιρίας Χαλκιδικής ΑΝΕΤΧΑ ΑΕ για να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα προβολής & συνεργασίας των παραγωγών τοπικών προϊόντων (τρόφιμα & τεχνήματα), των παροχέων τοπικών υπηρεσιών και των τοπικών φορέων πολιτισμού.

Στόχος της προσπάθειας είναι η ενσωμάτωση της τοπικής ταυτότητας της περιοχής σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες της περιοχής, ώστε να καταστούν «επώνυμα», αναγνωρίσιμα και διαφοροποιημένα, έξω από τον συνήθη ανταγωνισμό μόνο στις τιμές, προβάλλοντας την ποιότητα.

Την πρώτη ημέρα προβλέπεται όλο το πρωί (10.00-14.00) λειτουργία εργαστηρίου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά σχολικής ηλικίας με παράλληλη προβολή ενημερωτικών ντοκιμαντέρ για τα άγρια ζώα της Ελλάδος, με φροντίδα της περιβαλλοντικής Οργάνωσης ΚΑΛΛΙΣΤΩ.
Παράλληλα θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα τα Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας.

Ο νεοϊδρυθείς Σύλλογος Chefs & the City Χαλκιδικής, που περιλαμβάνει την «καρδιά» της διατροφής και της γαστρονομίας στην Χαλκιδική ξεκινά (11.00) στην ουσία την Agro Tourism ανοίγοντας την συζήτηση με ειδικούς του χώρου με θέμα «Γαστρονομικός τουρισμός στη Χαλκιδική».

Η πολυεκδήλωση Agro Tourism θα λειτουργεί στο ξενοδοχείο Aegean Melathron, στην Καλλιθέα Κασσάνδρας Χαλκιδικής, κάθε ημέρα από 10.00- 14.00 και από 18.00 έως αργά το βράδυ.