Skip to main content

Ανοίγουν ένα ένα τα clubs της πόλης

Η κόντρα ξένο ή λαϊκό δεν είναι καινούρια υπόθεση και υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει σε όλες τις γενιές νέων.
Η κόντρα ξένο ή λαϊκό δεν είναι καινούρια υπόθεση.
Yπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει σε όλες τις γενιές νέων.
Για να μην πάμε και πολύ πίσω, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 90 τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Οι νέοι πηγαίνουν στις disco και οι μεγαλύτεροι στα λαϊκά κέντρα.
Άλλωστε μέχρι τότε ήταν αδύνατο ένας νεαρός με σπορ εμφάνιση να μπει σε "μπουζουξίδικο" αλλά και αδιανόητο για τον ίδιο να πει την επόμενη μέρα στους φίλους του ότι πήγε.

Η έκρηξη της ιδιωτικής τηλεόρασης που για να καλύψει χιλιάδες ώρες προγράμματος έπρεπε να έχει καλεσμένους, δημιούργησε το λαϊκό και ελαφρολαϊκό star system της χώρας. Δεκάδες τραγουδιστές έγιναν αστέρια σε πέντε λεπτά και κάπου έπρεπε να τραγουδούν.

Αρκετοί επιχειρηματίες αποφάσισαν να δημιουργήσουν νυχτερινά κέντρα που θα είχαν όμως και στοιχεία από clubs. Οι καναπέδες πήραν την θέση των πίσω τραπεζιών, οι παλιοί μετρ αντικαταστάθηκαν από φρέσκα πρόσωπα, οι τιμές έγιναν πιο νεανικές και οι pr (υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων των μαγαζιών), έτρεχαν και δεν έφταναν. Το εγχείρημα πέτυχε και η νεολαία μπόρεσε χωρίς ενοχές να χορεύει τσιφτετέλι και ζεϊμπέκικο. Τότε ήταν που συρρικνώθηκε δραματικά η αγορά των clubs.

Τα πράγματα τελευταία όμως αλλάζουν. Λίγο η οικονομική κρίση, λίγο ο κορεσμός και η νεολαία ξαναθυμάται τον παλιό διαχωρισμό. "Οι νέοι στα clubs και οι μεγαλύτεροι στα ελληνικά". Για παράδειγμα το φετινό καλοκαίρι λειτούργησαν τα μισά νυχτερινά κέντρα της πόλης σε σχέση με πέρυσι ενώ τα clubs κράτησαν. Όπως και να το κάνουμε άλλο είναι να έχεις ημερήσιο κόστος (κλειδί λέγεται στην πιάτσα) 50.000 ευρώ και άλλο 5.000.

Για τον φετινό χειμώνα σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες τη μερίδα του λέοντος αναμένεται να πάρουν το Vogue που πέρυσι ήταν το hit της χρονιάς. Το Hotel με το δικό του καθιερωμένο στιλ ενώ ως φετινό new entry αναμένεται το club που θα λειτουργήσει στο χώρο του Lido με νέους ιδιοκτήτες, όνομα και στιλ.
Καλό χειμώνα στους clubbers.