Skip to main content

Άνοιξε η συζήτηση για τον 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα...

Εντείνεται η ανησυχία των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, για περικοπή και των δικών τους επιδομάτων και του 14ου μισθού. Η Λ. Κατσέλη δηλώνει ότι αυτό είναι θέμα μεταξύ εργαζομένων-εργοδοτών, καθησ
Εντείνεται η ανησυχία των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, ότι τα επιδόματα και ο 14ος μισθός τους, θα έχουν την ίδια μοίρα με αυτά των δημοσίων υπαλλήλων, και με την υπουργό Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, να δηλώνει ότι αυτό είναι θέμα μεταξύ εραζομένων και εργοδοτών. Καθησυχαστικός εμφανίστηκε από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος.
 
Η κ. Κατσέλη, σχολιάζοντας τις πληροφορίες που κυκλοφορούν σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης του 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα, υπογράμμισε ότι «δεν είναι ο ρόλος της κυβέρνησης να μπαίνει ανάμεσα στις διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων».

«Κανένα Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΣΕΒΕΕ δεν πρόκειται να υπογράψει τέτοιου είδους πράξεις. Δεν θα δώσουμε εμείς τη χαριστική βολή στην αγορά. Όποιος άλλος θέλει, μπορεί να το κάνει», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Ασημακόπουλος.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για το συμβούλιο υπουργών απασχόλησης της ΕΕ, ο κ. Λοβέρδος, τονίζοντας ότι «ουδέποτε ετέθη, αλλά ούτε και τίθεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θέμα να επιβληθεί επέκταση της περικοπής των επιδομάτων στον ιδιωτικό τομέα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι, ως υπουργείο Εργασίας, στην πρόσφατη συνάντηση με τον αρμόδιο επίτροπο Όλι Ρεν, αλλά και στις δύο συναντήσεις, που έγιναν με την ομάδα των εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Eurostat και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα.