Skip to main content

Ανοιχτά καταστήματα για δύο Κυριακές το Δεκέμβριο ζητεί ο ΣΕΛΠΕ

Με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος συναντήθηκε η υπουργός Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας, κ. Λούκα Κατσέλη. Ο ΣΕΛΠΕ ζήτησε οι πιστωτικές κάρτες να μην ενταχθούν στ
Αίτημα για λειτουργία των καταστημάτων μία επιπλέον Κυριακή μέσα στον Δεκέμβριο, εκτός από την καθιερωμένη λειτουργία τους στις 20 του μήνα, και στις 13 Δεκεμβρίου, κατέθεσε στην υπουργό Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας, κυρία Λούκα Κατσέλη, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος.

Το προεδρείο του συνδέσμου που συναντήθηκε σήμερα με την υπουργό ζήτησε οι πιστωτικές κάρτες να μην ενταχθούν στα τεκμήρια, ενώ πρότεινε να υπάρξει κονδύλι χρηματοδότησης και των μεγάλων και εξωστρεφών λιανεμπορικών επιχειρήσεων χωρίς επαναφορολόγηση των κερδών τους.

Από την πλευρά της η υπουργός αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και σημείωσε ότι ένας από τους στόχους της είναι σταδιακά και μέσω του ΕΣΠΑ η χώρα να καταστεί διαβαλκανικός εμπορικός κόμβος.

Τέλος, σημείωσε ότι μέρος από τα 3 δισ. ευρώ που θα «πέσουν» στην αγορά, με βάση το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητα των επιχειρήσεων, θα κατευθυνθεί  και προς το λιανεμπόριο.