Skip to main content

Ανοιχτές οι κάλπες για το Β΄ γύρο των εκλογών

Χωρίς σημαντικά προβλήματα ξεκίνησε η επαναληπτική αναμέτρηση για τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, σε ολόκληρη τη χώρα.
Χωρίς σημαντικά προβλήματα ξεκίνησε η επαναληπτική αναμέτρηση για τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, σε ολόκληρη τη χώρα. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, σημειώθηκαν μικρά προβλήματα με τις εφορευτικές επιτροπές, αλλά αντιμετωπίστηκαν αμέσως επί τόπου.

Στη Χίο, μόνο, ένας δικαστικός αντιπρόσωπος έχασε τα βιβλία εκλογής, αλλά αντικαταστάθηκαν έγκαιρα.

Επαναληπτικές εκλογές διεξάγονται στις 11 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, καθώς οι δύο εξέλεξαν περιφερειάρχες από την πρώτη Κυριακή, και σε 221 από τους 325 Δήμους.

Το ενδιαφέρον αυτών των εκλογών συγκεντρώνεται στα «ντέρμπι» στους 3 μεγάλους Δήμους (Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά), καθώς και σε 5 Περιφέρειες (Αττικής, Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Β. Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου).

Τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα από την εταιρεία «Singular – Logic» μέσω του συστήματος SRT, αναμένονται στις 9.30 με 10 μ.μ.

Υπενθυμίζεται πως οι ψηφοφόροι ψηφίζουν στα ίδια τμήματα, όπως και την περασμένη Κυριακή, ενώ δεν χρειάζεται σταυρός στα ψηφοδέλτια.

Επιπλέον, όπως και στον α΄ γύρο, οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και οι ομογενείς και οι υπήκοοι τρίτων χωρών που είναι γραμμένοι σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν μόνο για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών και όχι των περιφερειακών.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία, είναι η αστυνομική ταυτότητα, ή σχετική προσωρινή βεβαίωση της αστυνομίας, ή το διαβατήριο ή η άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας.