Skip to main content

Ανοιχτή η Γερμανία στο ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ

To Βερολίνο δεν θα έχει καμία αντίρρηση για μια παρέμβαση του ΔΝΤ υπέρ της Ελλάδας, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην γερμανική κυβέρνηση, ενώ η επίσημη θέση της χώρας παραμένει ότι η Αθήνα δεν είχε
To Βερολίνο δεν θα έχει καμία αντίρρηση για μια παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) υπέρ της Ελλάδας, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην γερμανική κυβέρνηση, ενώ η επίσημη θέση της χώρας παραμένει ότι η Αθήνα δεν είχε ζητήσει βοήθεια. «Θα είμαστε ανοιχτοί σε μια παρέμβαση του ΔΝΤ, εάν αυτό θα ήταν απαραίτητο», δήλωσε η πηγή.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκρινε ότι ένα τέτοιο διάβημα θα αποτελούσε παραδοχή αποτυχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Βερολίνο, ωστόσο, διατηρεί την επίσημη γραμμή του των τελευταίων ημερών.

«Η κατάσταση δεν έχει αλλάξει και είναι πάντα: το ζήτημα της οικονομικής βοήθειας (στην Ελλάδα) δεν τίθεται και δεν υπάρχει ανάγκη να ληφθεί μια απόφαση προς την κατεύθυνση αυτή», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Καγκελαρίας που ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο. Ο ίδιος έκρινε ορισμένες πληροφορίες που μεταδόθηκαν σήμερα από τον τύπο «σε μεγάλο βαθμό υπερβολικές».

Η διαδικτυακή έκδοση των Financial Times επικαλέστηκε σήμερα έναν αξιωματούχο της γερμανικής κυβέρνησης που δήλωσε: «Εάν η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια, να προσέλθει στο ΔΝΤ».