Skip to main content

Ανοιχτός ο σταθμός του Προμαχώνα

Άνοιξε πριν από λίγο ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα. Η συνεχής χιονόπτωση και οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή οδήγησαν τους αγρότες στην απόφασή τους να ανοίξουν τα σύνορα.
Άνοιξε πριν από λίγο ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα, ο οποίος παρέμενε αποκλεισμένος από το μπλόκο των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Η συνεχής χιονόπτωση και οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή οδήγησαν τους αγρότες στην απόφασή τους να ανοίξουν τα σύνορα, ώστε να απεγκλωβιστούν τα φορτηγά που βρίσκονται σε αναμονή διέλευσης των συνόρων από το πρωί. Αναμένεται η νέα απόφαση των αγροτών του μπλόκου του Προμαχώνα, μετά την ολοκλήρωση της αυριανής συνάντησης με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή.

Σε καμία ενέργεια δεν προέβησαν οι Βούλγαροι καπνοπαραγωγοί, που σύμφωνα με το μέλος της συντονιστική επιτροπής των αγροτών του Προμαχώνα, Γιάννη Τουρτούρα, επρόκειτο σήμερα να συναντήσουν τους Έλληνες αγρότες στον Προμαχώνα και να προβούν σε κλείσιμο των συνόρων τους στα Κούλατα.

Οι αγρότες αποφάσισαν ξανά το μεσημέρι το κλείσιμο της Εγνατίας οδού, στον κόμβο των Κερδυλλίων.

Σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής τους επιτροπής Ανέστη Κεμανιτζόγλου, παρότι οι αγρότες είχαν αποφασίσει να την αφήσουν ανοιχτή, καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η συνεχής χιονόπτωση και ο φόβος πρόσκρουσης των ΙΧ αυτοκινήτων στα παραταγμένα τρακτέρ τους οδήγησε στην απόφαση να ξανακλείσουν την Εγνατία Οδό.
Ανοιχτή παραμένει η Εθνική οδός Σερρών - Θεσσαλονίκης.