Skip to main content

Άνω–κάτω ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Αναβλήθηκαν οι δημαιρεσίες

Δεν προσήλθαν στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οι τρεις από τις πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Άνω – κάτω είναι ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς δεν πραγματοποιήθηκαν τελικά σήμερα οι δημαιρεσίες, αφού δεν προσήλθαν στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οι τρεις από τις πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα των κ. Πέτρο Σούλα, Ιωάννη Καμαρινού και Ιωάννη Γιαννακόπουλου.

Σήμερα το μεσημέρι επρόκειτο να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο για την εκλογή του νέου προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και των δύο Επιτροπών, Ποιότητας Ζωής και Οικονομικής.

Οι επικεφαλής τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης απείχαν από τις διαδικασίες, όπως είχαν προαναγγείλει και δεν πρότειναν υποψηφίους τους για την συγκρότηση των οργάνων.

Με επιστολές τους ανέφεραν ότι δεν τηρήθηκε από την παράταξη του νέου δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού το πνεύμα του νέου νόμου Κλεισθένη για τις συνεργασίες στον δήμο. Από την πλευρά του, δύο μέρες πριν τις δημαιρεσίες, ο νέος δήμαρχος με μια σκληρή ανακοίνωση έκανε λόγο για εκβιασμό (δείτε εδώ).

Μιλώντας σήμερα στη Voria.gr ο κ. Μανδαλιανός τόνισε ότι είναι λυπηρό αυτό που έγινε και ξεκαθάρισε ότι δεν θα υποκύψει στα ρουσφέτια. «Λυπάμαι που ξεκινάμε με αυτό τον τρόπο. Αυτοί που ήταν άσπονδοι εχθροί συνενώθηκαν για να πολεμήσουν εμένα. Εγώ θα εφαρμόσω το πρόγραμμά μου, όπως το ανακοίνωσα προεκλογικά. Δεν υποκύπτω σε ρουσφέτια, θα προχωρήσω μόνος μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η συνεδρίαση τελικά αναβλήθηκε για την επόμενη Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ξανά απαρτία, τότε θα γίνει νέα συνεδρίαση την επόμενη μέρα. Η παράταξη του κ. Μανδαλιανού προτείνει για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τον Γιώργο Ρούμελη. Ωστόσο, εάν δεν κυλήσουν ομαλά οι διαδικασίες, τότε βάση του νόμου πρόεδρος ορίζεται από τη διοικούσα παράταξη ο πρώτος σε ψήφους (Νέστορας Λαφαζανίδης), αντιπρόεδρος ο κ. Καμαρινός και γραμματέας του σώματος ο κ. Σούλας.