Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ-ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ

Δρομολογείται η ανταλλαγή οικοπέδων μεταξύ ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ και Συνεταιρισμού «Ο Άγιος Χριστόφορος» για την εγκατάσταση 101 οικογενειών της Θεσσαλονίκης.

Μετά από περίπου 40 χρόνια, αναμένεται να δοθεί λύση σε ένα πάγιο αίτημα οικογενειών της Θεσσαλονίκης, οι οποίες ήταν άστεγες, προέρχονταν από περιοχές όπου μαίνονταν ο εμφύλιος πόλεμος κι είχαν εκπατριστεί από τις εστίες τους.

Σε αυτούς είχαν παραχωρηθεί, με απόφαση της Γενικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδος, παραπήγματα στην περιοχή Βαρόνου Χιρς (στον παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, απέναντι από την Κτηνιατρική Κλινική του Α.Π.Θ.) που περικλείεται από τις οδούς Σαπφούς, Σταύρου Βουτυρά, Γιαννιτσών και ρέματος, που σήμερα είναι η οδός Πατριάρχου Κυρίλλου.

Κατόπιν αιτήματος του Συνεταιρισμού με την επωνυμία «Αστικός Οικοδομικός Συνεταιρισμός Κατοίκων Παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης “Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ”, Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης», άμεσα αναμένεται να γίνει ανταλλαγή οικοπέδων, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, μεταξύ της ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ και του Συνεταιρισμού, έτσι ώστε να μπορούν να ανεγερθούν οι οικοδομές όπου θα εγκατασταθούν οι δικαιούχοι αυτών των οικογενειών. «Ενέργεια που αναμένεται να συμβάλει και στην αναβάθμιση της συγκεκριμένης περιοχής που για χρόνια φέρει εικόνα εγκατάλειψης» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον, η ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ, μέσω αυτής της ανταλλαγής, θα έχει στην ιδιοκτησία της ένα άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο, συνολικού εμβαδού 270 τ.μ., επί της Πατριάρχου Κυρίλλου, για δική της εκμετάλλευση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ