Skip to main content

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Μητσοτάκη και Καστανίδη

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης και του πρώην πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος χαρακτήρισε «υβριστική» τη δήλωση Καστανίδη περί Ζαγοριανού.
Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του υπουργού της Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη και του επιτίμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όταν ο τελευταίος σε γραπτή δήλωσή του χαρακτήρισε «υβριστική» τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης για την απόφαση τηςΟλομέλειας του Αρείου Πάγου να μην τεθεί σε προσωρινή αργία οΠρωτοδίκης και 4ος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός.

«Δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη Ελλάδα η χυδαία, υβριστική επίθεση του υπουργού της Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη εναντίον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, διότι μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έλαβε απόφαση που δεν τον ευρίσκει σύμφωνο. Ο υπουργός της Δικαιοσύνης κατηγορεί τη συντριπτική πλειοψηφία των Αρεοπαγιτών ότι στερούνται αυτοσεβασμού και δεν διεκδικούν το σεβασμό της κοινωνίας», τόνιζε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρώην πρωθυπουργός της ΝΔ υπογράμμισε ότι «η διάκριση των εξουσιών και ο σεβασμός της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης- της οποίας ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο φυσικός προστάτης- αποτελούν θεμέλια της Δημοκρατίας», ενώ στη δήλωσή του αναφέρθηκε και στον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, λέγοντας ότι έχει χρέος να αποκαταστήσει τη συνταγματική τάξη. «Άλλωστε η Δικαιοσύνη όπως εύστοχα είχε πει ο παππούς Γεώργιος Παπανδρέου- και η φράση του δυστυχώς αποδεικνύεται και πάλι επίκαιρη- είναι το τελευταίο οχυρό της Δημοκρατίας», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο  Χ. Καστανίδης έσπευσε να απαντήσει στα σχόλια του κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι «Είναι λυπηρό που ανέλαβε την υπεράσπιση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου ο κ. Κ. Μητσοτάκης».