Skip to main content

Ανταποδοτική ανακύκλωση: 6 τόνοι χαρτί σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

Στο πρόγραμμα «Το χαρτί του μέλλοντός μας-Ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία» συμμετέχουν 14.500 μαθητές που φοιτούν σε σχολεία του δ. Θεσσαλονίκης.

Στην αποστολή περίπου 6.200 κιλών χαρτιού προερχόμενων από υλικό προς ανακύκλωση 19 σχολείων, προχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σήμερα, Δευτέρα 25 Ιουνίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Το χαρτί του μέλλοντός μας-Ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία», που συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.) και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας-Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ.

Το πρόγραμμα αφορά στη συλλογή του ανακυκλώσιμου υλικού (βιβλία, τετράδια, φωτοτυπικά χαρτιά κ.λπ.), συσκευασμένου σε μεγασάκους, από τα σχολεία σε προκαθορισμένη ημερομηνία, καθώς και στη διάθεση κατάλληλων οχημάτων και προσωπικού από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Το σύνολο της ποσότητας χαρτιού που συλλέγεται, αποτιμάται σε χρήματα, βάσει της σύμβασης που θα συνάψει το Ι.Τ.Υ.Ε. ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ με τον ανάδοχο και ως ανταποδοτικό όφελος θα διανεμηθεί χαρτί Α4 ή άλλα αναλώσιμα υλικά, κατ’ αναλογία, στα σχολεία που συμμετέχουν στη δράση.

Στο παραπάνω πρόγραμμα κατά το σχολικό έτος 2017-18 παίρνουν μέρος 76 από τα περίπου 150 σχολεία δικαιοδοσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (δημοτικά γυμνάσια και λύκεια), στα οποία έχουν ήδη διανεμηθεί 150 σάκοι και ενημερωτικές αφίσες. Συμμετέχουν περίπου 14.500 μαθητές, σε κάθε έναν από τους οποίους έχει διανεμηθεί το σχετικό ενημερωτικό υλικό του προγράμματος, το οποίο έχει εκδώσει και αποστείλει στον Δήμο Θεσσαλονίκης το Ι.Τ.Υ.Ε. ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ.

Επισημαίνεται ότι έχουν προηγηθεί άλλες δυο αποστολές χαρτιού προς ανακύκλωση στο ίδιο Ινστιτούτο στην Αθήνα καθώς και 44 σάκοι (εκτιμώμενο βάρος 8.400 κιλά χαρτιού) από 28 σχολεία.